Política 03/04/2019

Surt a exposició pública el projecte que permetrà reduir un 37% l'energia al port de Son Blanc

Una vegada s'adjudiqui per una xifra estimada de 528.000 euros, la previsió és que el termini d'execució sigui de cinc mesos

Ivan Martín
1 min
La terminal portuària de Ciutadella torna a ser objecte de millores per part del Govern Balear.

CiutadellaEl Govern balear ha anunciat que el projecte per a la instal·lació de plaques solars a l'aparcament del port de Son Blanc, a Ciutadella, ha sortit a exposició pública. Convé recordar que aquesta iniciativa reduirà un 37% l'energia que actualment consumeix de la xarxa la infraestructura, a més de suposar un estalvi econòmic de 21.500 euros.

Una vegada s'adjudiqui per una xifra estimada de 528.000 euros, la previsió és que el termini d'execució sigui de cinc mesos. El projecte implica la renovació total de les tres marquesines del port de Son Blanc, amb l'objectiu d'instal·lar-hi una infraestructura nova sobre la qual hi hauria una planta fotovoltaica de 184 KWh. S'instal·laran plaques solars sobre una superfície de 1.650 metres quadrats.

La iniciativa preveu una vida útil de la planta de 25 anys, temps en el qual es preveu reduir en 4.800 tones les emissions de diòxid de carboni, 67 de diòxid de sofre, 37 d'òxid de nitrogen, 388 de cendres i 867 barrils de petroli. La intervenció a Son Blanc també inclourà la instal·lació de dos punts de recàrrega semiràpida de vehicles elèctrics, en el marc del Pla d'impuls a la mobilitat elèctrica que promou el Govern balear.

stats