Política 11/02/2019

El Suprem rebutja apartar el jutge que estudia la destitució de Puigdemont amb el 155

L'expresident havia demanat recusar Rodríguez-Zapata pel seu llibre sobre els fets

Efe
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ahir en una entrevista a Ginebra.

MadridEl Tribunal Suprem ha rebutjat apartar el jutge Jorge Rodríguez-Zapata, president de la secció que ha de resoldre el recurs que va presentar l'expresident de la Generalitat Carles Puidgemont contra el decret que va acordar el cessament del seu Govern per aplicació de l'article 155 de la Constitució. La sala contenciosa administrativa, reunida aquest dilluns en ple, ha rebutjat l'incident de recusació presentat per Puigdemont, exiliat a Waterloo, contra el magistrat Rodríguez-Zapata, segons han informat fonts de l'alt tribunal.

Puigdemont dubtava de la imparcialitat d'aquest jutge per decidir sobre el recurs contenciós que va presentar contra el decret pel qual l'executiu de Mariano Rajoy el va cessar a ell i al seu Govern amb l'aplicació del 155 després de la declaració d'independència.

L'incident de recusació de l'expresident de la Generalitat es fonamentava en el fet que Rodríguez-Zapata va publicar un llibre en el qual parlava de l'article 155 i que, prèvia actualització, incloïa una anàlisi sobre aquesta mesura i sobre el decret del cessament de Puigdemont, per la qual cosa, segons ell, no podria pronunciar-se sobre el seu recurs. Uns arguments que aquest dilluns han estat rebutjats per la sala, malgrat que la interlocutòria es coneixerà els pròxims dies.

stats