Política 13/12/2018

El Suprem denega una vegada més la llibertat a Sànchez, Rull i Turull

Els magistrats consideren que el risc de fuga i de reiteració delictiva segueixen vigents

Ara
2 min
El Suprem denega una vegada més la llibertat a Sànchez, Rull i Turull

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha denegat una vegada més la posada en llibertat de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull al no haver variat, a parer dels magistrats, les circumstàncies per les quals se'ls va dictar la presó preventiva. Els tres processats van presentar una nova petició de llibertat uns dies abans de començar la vaga de fam al centre penitenciari de Lledoners (Bages), en què al·legaven que concorrien noves circumstàncies derivades de la presentació dels escrits d'acusació de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat.

En concret, al·ludien a "les diferències tan significatives en relació amb els fets i la seva qualificació jurídica" que existeixen entre les dues acusacions respecte del delicte de rebel·lió i sedició. Recordaven que l'Advocacia sol·licita penes privatives de llibertat molt inferiors a les plantejades per la Fiscalia, però que, en canvi, no superen per gaire les sol·licitades per a altres processats que estan en llibertat provisional i que no s'han fugat.

Els processats apel·laven també a la "coherència de l'administració de justícia" al citar que els condemnats en casos com Gürtel, Bankia, Lezo o la Manada estan en llibertat. Ara la sala encarregada d'enjudiciar els fets ha dictat una interlocutòria en què desestima la nova petició de llibertat perquè entén que "no han variat les circumstàncies que van ser ponderades en anteriors resolucions".

Els magistrats consideren que el risc de fuga i reiteració delictiva que van justificar la mesura de presó preventiva segueixen vigents i insisteixen, com en anteriors resolucions, que la seva situació processal no implica una vulneració del dret de defensa. En aquest aspecte, volen deixar clar que "tots els acusats, sense tenir en compte la seva situació personal, tindran les mateixes oportunitats de defensar les seves pretensions a l'acte del judici".

stats