El Suprem confirma la sentència que obliga a tancar el parc aquàtic de Biniancolla

El PP atorgà l'interès públic al·legant que el projecte desestacionalitzava

La sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs presentat pel Consell de Menorca, l’Ajuntament de Sant Lluís i l’entitat Promoción i Desarrollo Turístico de Menorca SL, i obliga la propietat a tancar el parc aquàtic de Biniancolla de Sant Lluís, així com a restituir el terreny on està ubicada l’atracció, en sòl rústic.

La màxima institució insular presentà un recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), que anul·lava la declaració d’interès general que l’any 2014 va permetre la construcció del parc aquàtic en uns terrenys annexos a l’hotel Sur Menorca, propietat de Luis Casals, president de l’Associació Hotelera de Menorca (Ashome). L’interès públic fou atorgat pel Partit Popular, que governava el Consell i argumentà que el projecte contribuiria a desestacionalitzar la temporada turística.

El Tribunal Suprem considera que es tracta d’una qüestió d’àmbit autonòmic i dona validesa a la sentència del passat mes de setembre del TSJB. Cal recordar que la denúncia la va interposar la propietat del parc aquàtic Aquacenter, de Ciutadella, en considerar que l’interès públic del Consell vulnerava la llei de la competència. Aquesta podria traduir-se en una indemnització milionària als promotors d’uns 40 milions d’euros.

El Consell de Menorca recorrerà al Suprem per evitar una sentència milionària

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF