Política 17/07/2018

De la Serna defensa que Sáenz de Santamaría té un 15% més de suports que Casado

Íñigo De la Serna, exministre de Foment, ha fet campanya per la candidata Soraya Sáenz de Santamaría davant els compromissaris indecisos del PP balear

Kike Oñate
2 min
Íñigo De la Serna i Biel Company entrant a la seu del PP.

PalmaL'exministre de Foment ha fet campanya aquest dimarts per Sáenz de Santamaría davant els compromissaris de les Balears amb la companyia del president del Partit Popular balear, Biel Company. “Santamaría representa una candidatura oberta, i, a més, ha demostrat que l'ha mantinguda en positiu, sense dir ni una sola mala paraula sobre ningú”, ha dit.

De la Serna assegura que "la candidatura de Sáenz de Santamaría representa més d'un 15% dels suports en compromissaris pel que fa a Casado". Considera que té una gran experiència a l'oposició però també governant. A més, ha destacat que durant la seva etapa com a vicepresidenta "ha demostrat un important interès pels temes relacionats amb les Illes i una sensibilitat territorial destacable que Company coneix perquè ha treballat amb ella braç a braç".

L’exministre ha parlat de la “singularitat” de les Illes. Considera que “és important mantenir-la i Santamaría sempre ho ha respectat. Quan feim reduccions, hi ha gent que queda fora d'aquestes posicions polítiques”. Pel que fa a la qüestió territorial, ha afirmat que "a l'Espanya del Partit Popular ha d'haver-hi lloc per a totes les singularitats particulars, que són perfectament compatibles amb els valors del nostre partit”. A més, ha anunciat que el PP presentarà una proposta al Congrés perquè el 75% del descompte per a residents s'apliqui des del primer de juliol amb efecte retroactiu.

Sobre la relació amb Mariano Rajoy, De la Serna ha afirmat que “ha donat una classe política i humana a tothom i s'ha de reconèixer” i ha destacat la seva posició neutral respecte del procés d’elecció. A més, a afegit que “Rajoy ha deixat un partit unit i guanyador a les últimes eleccions”. Per això, creu que treballar per la unitat és una mostra de respecte cap a l'"extraordinari" llegat de Rajoy.

stats