Política 16/05/2018

El Senat mantindrà la comissió del 155 tot i que la intervenció decaigui

Encara està pendent la compareixença a la cambra alta de Santamaría

Ara
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ahir al Senat.

MadridEl Senat mantindrà la comissió conjunta creada per estudiar i aprovar l'aplicació del 155 a Catalunya encara que quan es constitueixi un nou Govern de la Generalitat decaiguin les mesures que es van prendre, segons han informat fonts parlamentàries a Europa Press.

L'existència i el funcionament d'aquesta comissió, que presideix el també president de la cambra, Pío García-Escudero, és potestat del Senat i no depèn que el 155 segueixi en vigor o no, com han subratllat aquestes fonts, que insisteixen que la institució és autònoma per organitzar la seva estructura de treball. Si s'arribés a aprovar una segona aplicació d'aquest article, aquesta comissió seria de nou l'encarregada de tramitar-lo.

Però al marge que això passi hi ha tretze iniciatives pendents de tramitació en aquest òrgan parlamentari, entre les quals hi ha la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a petició pròpia. La número dos del govern espanyol va presentar la sol·licitud el 14 de març passat però encara no s'ha dut a terme, a l'espera que s'aixequi l'aplicació de l'article i acudeixi al Senat per fer-ne balanç.

stats