Política 26/02/2019

El Senat demana al govern espanyol generadors elèctrics per a Menorca

La moció del Partit Popular s'ha aprovat per una àmplia majoria de la Comissió, però ha registrat l'abstenció del PSOE

Iván Martín
1 min
La senadora per Menorca del PP insisteix en la necessitat de traslladar els generadors davant possibles fallides elèctriques.

MaóLa senadora per Menorca del Partit Popular Juana Francis Pons Vila ha sol·licitat aquest dimarts al govern espanyol, mitjançant una moció que ha estat aprovada en la Comissió de Transició Ecològica, l'adopció de les mesures necessàries per instal·lar els generadors elèctrics perquè en una situació de fallida del sistema, com va succeir a final del passat mes d'octubre, la recuperació del subministrament estigui garantida en el menor temps possible.

La moció del Partit Popular s'ha aprovat per una àmplia majoria de la Comissió, tot i que ha registrat l'abstenció del PSOE. Pons Vila ha lamentat aquesta circumstància i ha recordat que "els socialistes varen votar a favor d'aquesta mateixa iniciativa en el Parlament balear i el Consell de Menorca". La proposta popular també exigeix al govern espanyol que "els generadors d'emergència quedin a l'illa, com a mínim mentre no es restableixi la connexió per cable submarí amb Mallorca".

La senadora menorquina ha destacat en la seva intervenció la "situació de vulnerabilitat" de l'illa, així com les males condicions del subministrament elèctric. A més, Pons Vila ha criticat el pla de contingència "perquè les mesures que preveu són del tot insuficients". En canvi, la dirigent del PP ha emfasitzat la unanimitat social i política que ha despertat aquesta qüestió i la petició formulada des de diversos àmbits en relació amb l'adopció d'aquestes mesures.

stats