Política 29/04/2019

Satisfacció a Unides Podem, que enviarà dues diputades al Congrés

"A Balears hem tret quatre punts per damunt de la mitjana del Podem estatal. Som el far que guia l'esquerra"

Maria Fuster
2 min
La número dos de Podem, Lucia Muñoz ha agraït la feina feta pels voluntaris del partit

PalmaEls podemites han mostrat la seva satisfacció i alegria per haver mantingut el segon escó al Congrés dels Diputats. I és que fins al darrer moment la formació morada no tenia clar si podria enviar la seva número dos, Lucia Muñoz, a Madrid. Alhora Podem Balears ha tret pit dels resultats obtinguts en comparació amb la resta de comunitats. "A Balears hem tret quatre punts per damunt de la mitjana del Podem estatal. Som el far que guia l'esquerra", ha assenyalat el coordinador d'Esquerra Unida, Juanjo Martínez.

Ni els dirigents ni els candidats i candidates de Podem han volgut parlar fins a tenir el 100% de l'escrutini tancat. Amb més del 90% escrutat, la diferència entre Ciutadans i la formació morada era d'aproximadament uns 2.000 vots més per a Podem, fet que podia posar en perill mantenir el segon escó. Finalment, el resultat ha estat de 92.241 vots per a la formació morada a les Illes, cosa que significa dos escons i representa un 17,82% del total de vots.

Muñoz, quan s'ha dirigit als simpatitzants del partit, ho ha fet amb de paraules plenes d'agraïment i sense poder evitar unes llàgrimes d'emoció. "Hem derrotat la por", ha dit la futura diputada. També ha destacat que el 28 d'abril comença una nova etapa perquè "les urnes han parlat i han triat un país feminista que tingui cura del planeta i que garanteixi els drets laborals i l'accés a l'habitatge, la sanitat i l'educació".

El candidat al Parlament balear, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que "els resultats avalen que Podem és una força fiable" i que com que "és la segona força d'aquesta comunitat, hi ha una oportunitat immillorable per tornar a repetir la història". Yllanes ha encoratjat a començar la campanya per a les eleccions del 26-M "demà mateix".

A les eleccions estatals de juny del 2016, Units Podem Més va obtenir 118.082 vots, un 25,41% de la proporció de vots. Un resultat que tot i que va superar els de les darreres eleccions del desembre del 2015, no va respondre a les expectatives creades, ja que no va sumar els vots de les altres formacions. I és que Podem, el mes de desembre del 2015, tan sols havia tret 111.628 vots sense pactar amb ningú i esperava al juny sumar els 33.877 votants de MÉS i els 11.451 d'Esquerra Unida.

stats