Política 23/05/2019

Sánchez demana que no es deixi "la feina a mig fer" i que el vot socialista sigui "rotund" el 26-M

El líder del PSOE anuncia que el seu Govern posarà en marxa "el parc públic més gran d'habitatge de protecció oficial"

Maria Llull
2 min
Pedro Sánchez, Francina Armengol i José Hila, aquest dijous a Palma.

PalmaEl president en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dijous a Palma que no es deixi "la feina a mig fer" i que el vot socialista sigui "rotund" a les eleccions del pròxim 26 de maig, tant als ajuntaments, com als consells, el govern autonòmic i el Parlament Europeu. "El 26 de maig no hem de deixar la feina a mig fer, perquè les urnes són buides i cal un vot coherent amb el 28 d'abril", ha manifestat Sánchez davant de centenars de militants i simpatitzats socialistes, que gairebé han omplert la plaça París.

Com ja va fer el passat 17 d'abril en el Palau de Congressos, Sánchez s'ha compromès una nova vegada a "culminar la part fiscal del REB" i ha assegurat que el PSOE és "l'únic partit" que pot "fer front a la dreta i les seves tres segles".

El secretari general dels socialistes ha assegurat que el seu partit té "un projecte polític per a Espanya", mentre que altres formacions el tenen "personal". "El viatge al centre d'alguns deu ser un viatge al centre de la terra", ha dit referint-se al PP. "Necessitam partits que contribueixin a l'estabilitat i la governabilitat, i no a l'insult i el bloqueig", ha afegit.

Després de recordar Rubalcaba i els inicis de la democràcia en Espanya, Sánchez ha subratllat en diverses ocasions la importància de comptar amb un govern, consells i ajuntaments socialistes "perquè l'avançament sigui rotund i definitiu". "Necessitam governs que comparteixin el full de ruta", ha manifestat el líder del PSOE, que també ha fet referència a les seves intencions de "revertir les retallades en educació i sanitat, afrontar el repte del canvi climàtic, revalorar les pensions, derogar la reforma laboral, apujar el salari mínim o millorar les aportacions de l'Estat al sistema de dependència".

Un dels temes abordats per Sánchez ha estat l'habitatge. "Posarem en marxa el parc públic més gran d'habitatge de protecció oficial", ha anunciat entre aplaudiments, després d'haver alabat algunes mesures del Govern balear de Francina Armengol, com la lluita contra la precarietat laboral.

Per la seva part, la secretària general del PSIB, Francina Armengol ha destacat que "no es pot deixar passar aquesta oportunitat" de tenir un govern socialista tant a l'autonomia com a Madrid. "Queden 3 dies de feina intensa, i diumenge ens hi jugam els drets bàsics", ha assenyalat. "La política és l'arma més forta per millorar la vida de la gent", ha sentenciat Armengol.

stats