Política 13/06/2018

Màxim Huerta, a la corda fluixa: compareixerà a les 18 h des del ministeri de Cultura

Sánchez va prometre el 2015 fulminar qualsevol que intentés defraudar Hisenda

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Màxim Huerta durant la final de Roland Garros el diumenge passat.

MadridMàxim Huerta està a la corda fluixa i a les 18 h compareixerà des del ministeri de Cultura després que sortís a la llum que va ser condemnat per haver defraudat Hisenda. La reaparició d'unes declaracions de Pedro Sánchez el 2015 en què es comprometia a fer fora de la seva executiva o direcció qualsevol persona que hagués maniobrat per pagar menys impostos han fet saltar totes les alarmes al PSOE i el nou govern espanyol. La Moncloa descartava aquest matí, de manera taxativa, buscar-li un relleu, però la pressió és cada cop més forta i alguns diputats socialistes no tenien problemes avui al Congrés per assegurar que la dimissió seria la millor opció de Sánchez per marcar perfil i eliminar de cop el problema.

"En el meu cas, si jo tinc a l'executiva federal del meu partit, la meva direcció, un responsable polític que crea una societat interposada per pagar la meitat dels impostos que li toca pagar, aquesta persona l'endemà estarà fora de la meva executiva. Aquest és el compromís que jo assumeixo amb els meus votants i també els espanyols", deia llavors Sánchez en una entrevista a Telecinco.

Era la resposta a l'escàndol a Podem per la societat creada per un dels seus confundadors, Juan Carlos Monedro, per justament pagar menys impostos. El llavors número tres del partit lila va acabar deixant tots els càrrecs al partit i per això avui Pablo Iglesias no ha tingut cap problema a demanar la dimissió de Huerta.

stats