Política 02/10/2018

El Govern vol que Sánchez retiri definitivament l'amenaça contra la llei de toros

Costa assegura que gràcies a la moció de censura s'ha pogut avançar en iniciatives que estaven amenaçades de ser vetades pel Constitucional

Jaume Ribas
1 min
Imatge d'arxiu d'una corrida celebrada aquest estiu a Palma

PalmaEl Govern demanarà a l'Estat que retiri el recurs d'inconstitucionalitat contra la llei balear que prohibeix les corregudes de toros "els propers dies". El recurs va ser interposat per l'anterior executiu espanyol liderat per Mariano Rajoy, però el Tribunal Constitucional ja va donar parcialment la raó a les Illes Balears i va aixecar la suspensió cautelar que havia dictat en un principi.

La següent passa, segons ha exigit el diputat de Podem Carlos Saura, seria que el nou govern socialista de l'Estat retiri el recurs, a fi que ni tan sols sigui necessari que el Tribunal es pronunciï per donar finalment per bona la llei de toros a la balear. La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha anunciat aquest dimarts al Parlament que el Govern plantejarà aquesta sol·licitud en compliment d'una resolució aprovada al ple de la setmana passada, durant el debat de política general.

A més d'això, Saura ha instat l'executiu a reclamar amb més fermesa la retirada del recurs i a exigir també que el govern de Pedro Sánchez derogui la declaració de la tauromàquia com a patrimoni cultural immaterial que va aprovar el PP en 2013.

Així mateix, Costa ha assegurat que gràcies a l'èxit de la moció de censura s'ha pogut "anar avançant en altres lleis que tenien un advertiment d’inconstitucionalitat" sense que l'Estat interposàs més recursos, tot i que no ha avançat a quines lleis es refereix.

stats