Política 09/10/2019

Sánchez afirma que la coordinació amb els Mossos "és molt positiva" però encara es planteja l'aplicació del 155

El socialista afirma que intentarà formar govern com més aviat millor després del 10-N

G.a.
2 min
Pedro Sánchez, en un acte a Granada aquest dimarts / EFE

MadridEl president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha insistit avui en una entrevista amb Telecinco que es planteja "tots els escenaris" si la Generalitat "comet alguna irregularitat" i s'ha tornat a referir a l'aplicació de l'article 155 i la Llei de Seguretat Nacional com a possibles respostes a il·legalitats de l'executiu de Torra. Tot i això, ha afirmat que "la coordinació amb els Mossos és molt positiva" i ha dit que espera que continuï sent-ho i que confia que la feina de la policia catalana pugui evitar situacions de descontrol.

Sánchez ha insistit en "la fermesa, la proporcionalitat i la unitat" com a principis per respondre a la reacció de la Generalitat a la sentència dels presos per l'1-O, que s'espera que es faci pública els pròxims dies. "No soc dur ni tou, soc ferm", ha dit en relació a les possibles respostes.

El precandidat al govern ha dit que després del 10-N espera formar govern com més aviat millor i no dilatar les negociacions com va passar després dels últims comicis. Sánchez ha dit que espera establir el sostre de despesa ben aviat i "tenir els nous pressupostos a finals de gener". Espanya encara opera amb els pressupostos del PP presentats l'abril del 2018 pel llavors ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El líder socialista també s'ha mantingut en la seva posició que "un pacte amb Ciutadans és ciència-ficció" i ha recordat que el partit de Rivera, així com el Partit Popular, "s'han acostat a l'extrema dreta" i "li estan donant més influència de la que li atorguen els ciutadans amb els vots". Per tant, ha defensat que el govern serà "progressista", però que vol que miri "a l'esquerra per a temes socials" i a altres partits "per a grans pactes d'estat i per a l'estabilitat".

Pel que fa a Unides Podem, de fet, ha insistit en responsabilitzar-lo de no haver acceptat les condicions de la coalició oferta pel PSOE i ha dit que no volia treballar "amb dos governs paral·lels, un que defensa la Constitució i un altre que diu que hi ha presos polítics".

stats