Política 22/10/2019

Sánchez ridiculitza Torra "per anar fent trucades" i li demana que faci una crida "a la convivència"

El president del govern en funcions atribueix a la dreta el creixement de l'independentisme

Laia Forès
2 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, a un acte preelectoral aquest dilluns.

MadridEl president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha ridiculitzat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, per "anar fent trucades cada dia", en al·lusió a les quatre vegades que Torra ha intentat parlar sense èxit amb Sánchez en els últims dies, i li ha respost que, si vol trucar a algú, primer faci una crida "a la convivència" i dialogui amb els catalans que no volen la independència. "Si el senyor Torra vol parlar, primer que parli amb els catalans, sobretot amb aquells que no pensen com ell. Que parli amb la part que no és independentista", ha assegurat Sánchez en un míting preelectoral a Huelva.

En clau electoral, el líder del PSOE ha atribuït el creixent suport a l’independentisme en els últims anys a Catalunya a l’actuació del govern del PP i ha advertit contra un govern de dretes. “Si durant set anys, quan va governar Mariano Rajoy, l’independentisme es va multiplicar per tres, ¿us imagineu quant es podria multiplicar si governen Casado, Rivera i Abascal? –s’ha preguntat–. El que està esperant l’independentisme és que torni a governar la dreta”. Sánchez ha insistit a actuar amb "moderació", paraula que segons el president en funcions significa "ser ferm i proporcional en la resposta", ha dit parlant de Catalunya.

Advertència contra la resolució dels partits sobiranistes

Sánchez considera que la proposta de resolució que JxCat, ERC i la CUP que portaran al Parlament contra la sentència és una “provocació” al Tribunal Constitucional. “La majoria parlamentària independentista ha decidit fer un pols i provocar de nou el TC”, ha assegurat en un altre míting aquesta tarda. El cap de l’executiu espanyol en funcions ha advertit els partits sobiranistes de que “qualsevol persona que sobrepassi la frontera de la llei, es trobarà amb una resposta ferma i serena de l’Estat”. En el míting, Sánchez ha afirmat que “en el millor dels casos, els pols al TC no serveixen de res, tal com l’independentisme sap per experiència".

stats