Política 16/06/2018

Sánchez i Iglesias estudien iniciatives legislatives conjuntes al Congrés

El president espanyol i el líder de Podem van acostar posicions en una reunió privada dijous passat

Efe
1 min
Els líders de Podem, Pablo Iglesias, i del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge recent.

MadridEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va reunir dijous al matí discretament amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i van posar sobre la taula la possibilitat que el PSOE i Podem tirin endavant iniciatives legislatives conjuntes al Congrés. Fonts de l'executiu central i de la formació lila han confirmat a Efe aquesta trobada de caràcter privat, avançada per 'La Vanguardia' i que la Moncloa emmarca en la normalitat dins dels primers contactes que el Sánchez vol mantenir amb els líders de tots els partits.

Aquestes mateixes fonts recalquen que la reunió va ser "cordial" i confirmen que un dels assumptes tractats a la trobada va ser l'objectiu de tirar endavant iniciatives conjuntes a la cambra baixa, on els socialistes compten amb 84 diputats i el grup que lidera Iglesias amb 67 diputats. Des de presidència del govern espanyol expliquen que Sánchez mantindrà pròximament reunions amb altres líders polítics, tant a la Moncloa com al Parlament.

La notícia ha transcendit després que el líder de Podem oferís divendres a Sánchez ser el seu "soci principal" i sostenir l'executiu espanyol a canvi de la posada en marxa d'una agenda de vint mesures al llarg de la legislatura. Entre elles, blindar la revalorització de les pensions d'acord amb l'IPC i eliminar el factor de sostenibilitat, impulsar permisos de maternitat i paternitat iguals i intransferibles, derogar la 'llei mordassa' i les dues últimes reformes laborals, apujar a mil euros el salari mínim interprofessional, un llei d'igualtat retributiva o recuperar els diners del rescat bancari.

stats