Política 14/07/2019

Sànchez insta l’ANC i Òmnium a liderar una aturada de país “indefinida” si la sentència del Procés és condemnatòria

“No, no confonguem la gent fent creure que unes noves eleccions poden ser la resposta”, avisa

Acn
3 min
Sànchez insta l’ANC i Òmnium a liderar una aturada de país “indefinida” si la sentència del Procés és condemnatòria

BarcelonaEl diputat de JxCat al Congrés Jordi Sànchez ha demanat a l’ANC i Òmnium que encapçalin una aturada de país “indefinida” si la sentència del Tribunal Suprem en la causa del Procés és condemnatòria. “Els emplaço a assumir responsabilitats, a posar-se d’acord i a recuperar la unitat d’acció. Cal una proposta atrevida”, ha afirmat Sànchez en una entrevista al programa 'FAQS' de TV3, on ha demanat “aturar el país i sortir al carrer sense trencar cap vidre ni cremar cap neumàtic”.

D’altra banda, pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, ha afirmat que és “imprescindible” que el PSOE accepti Unides Podem dins l’executiu per facilitar que els postconvergents votin 'sí'. En una entrevista des del centre penitenciari de Lledoners, Sànchez ha fet insistentment una crida a la unitat del sobiranisme, tant pel que fa als partits polítics com a l’acció de l’ANC i Òmnium. “Sense unitat no farem res de bo”, ha subratllat, tot lamentant que JxCat i ERC no aconseguissin formar una llista única a les eleccions autonòmiques del 2017. Segons Sànchez, allò va ser un “presagi” de la “desunió” actual, que s’ha plasmat aquesta setmana en el pacte de govern a la Diputació de Barcelona.

Davant les divergències polítiques, Sànchez ha instat l’ANC i Òmnium a “liderar la unitat estratègica” de l’independentisme perquè després s’hi sumin els partits. “Les entitats han estat i són massa importants en el Procés com per quedar atrapades en dinàmiques i discussions internes, en temptacions de substituir els partits o en fer campanyes de publicitat”, ha etzibat l’expresident de l’ANC.

En aquest sentit, ha demanat a les dues entitats que facin “un pas més enllà”, i ha situat com a exemple la resposta a una eventual sentència condemnatòria pel Procés. Sànchez considera que són l’ANC i Òmnium les que han de liderar la reacció de la ciutadania amb una protesta que reclama que sigui “indefinida”. “Només així tindrem el focus internacional al damunt”, ha afirmat, tot preguntant-se: “Què hauria passat si el 3 d’octubre hagués continuat la protesta de forma permanent?”

Al mateix temps, Sànchez ha descartat rotundament que Catalunya hagi de respondre a una sentència condemnatòria amb la convocatòria d’eleccions. “No, no confonguem la gent fent creure que unes noves eleccions poden ser la resposta”, ha assegurat, mentre que ha afegit que “tot el que es podria fer, ja es pot fer ara”.

En canvi, el diputat de JxCat al Congrés veu més a prop una nova convocatòria electoral a l’estat espanyol davant l’enrocament de les negociacions entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El diputat postconvergent considera “imprescindible” que el PSOE accepti Unides Podem dins el govern per aconseguir el ‘sí’ de JxCat el dia de la investidura, però ha lamentat que “sembla que Sánchez vulgui celebrar unes noves eleccions”.

En aquest cas, ha augurat que els nous comicis del novembre arribarien un cop coneguda la sentència del Procés i, si aquesta fos condemnatòria, ha reclamat la creació d’una llista unitària de l’independentisme. “¿Algú veu una proposta política més potent que la llista conjunta sobiranista per donar una resposta i exigir una solució democràtica a l’estat espanyol mitjançant un referèndum?”, s’ha preguntat Jordi Sànchez, que ha vaticinat que estarà inhabilitat quan s'hagi de formar aquesta candidatura.

stats