Política 01/10/2013

"¡Saludo a Franco! ¡Arriba España!": la fira feixista en una escola pública de Madrid

Un col·legi de Quijorna (Madrid) va acollir un mercat militar amb pòsters de Franco i esvàstiques nazis. L'alcaldessa del PP diu que no es va fixar que hi hagués banderes predemocràtiques o creus gammades

Ara
1 min

BarcelonaUna escola pública del municipi de Quijorna, a la Comunitat de Madrid, va acollir dissabte passat una fira d'objectes franquistes i nacionalsocialistes, segons denuncia el diari 'El País. El municipi, de 3.000 habitants, està governat pel PP. El mercat l'organitzava, segons el diari, la Germandat de Regulars de Ceuta, amb la col·laboració amb l'Ajuntament. L'acte es va presentar com les Primeres Jornades d'Exposició, Militaria i Cultura de la Defensa. A la fira hi havia una dotzena de parades amb banderes preconstitucionals, pòsters de Franco, quadres amb l'efígie de José Antonio Primo de Rivera i esvàstiques nazis [vegeu-ne la galeria de fotos]. En una pancarta d'un estand hi posava: "¡Saludo a Franco! ¡Arriba España!"

"L'Ajuntament ha habilitat un espai públic en què s'han venut no només símbols predemocràtics, si no també insígnies nazis que a Alemanya estan prohibides i constitueixen un delicte", ha denunciat la regidora socialista Azucena Concejo a 'El País'. L'alcaldessa, Mercedes García, ha assegurat que "no hi havia intenció de ferir els sentiments de ningú" i que quan va visitar l'exposició no es va adonar "que hi haguessin banderes predemocràtiques o creus gammades".

stats