POLÍTICA
Política 13/12/2013

Sáenz de Santamaría, sobre la consulta: "No hi ha res a discutir ni a negociar"

La vicepresidenta espanyola esquiva plantejar eventuals "hipòtesis" com la suspensió de l'autonomia. Acusa la Generalitat de "generar divisió i fractura social"

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit un cop més aquest divendres que sobre la consulta d'autodeterminació "no hi ha res a discutir ni a negociar". La vicepresidenta espanyola s'ha expressat així després que els partits catalans hagin registrat ja al Parlament la proposició de llei per portar al Congrés la demanda de convocatòria de referèndum d'autodeterminació.

Sáenz de Santamaría ha esquivat respondre sobre el que ha qualificat com a "hipòtesis", com ara l'eventual suspensió de l'autonomia. Ha insistit en la "inconstitucionalitat" de la consulta "perquè correspon a tots els espanyols, com a titulars de la sobirania, decidir com s'organitza l'Estat, que és Espanya".

"També som govern dels catalans"

La vicepresidenta ha reivindicat de forma reiterada que el govern espanyol "també és govern dels catalans". "Seguirem treballant perquè els catalans es vegin tan poc perjudicats com sigui possible" per un procés que, a criteri seu, "fractura la societat" i "genera en els ciutadans la sensació d'incertesa contrària a l'estabilitat". "Treballarem perquè Catalunya i Espanya es vegin al mínim de pertorbades possible per aquest procés".

A més, ha apel·lat a la "responsabilitat del president de la Generalitat", a qui ha instat a "reflexionar sobre l'inici d'aquest procés si decideix emprendre'l". També ha acusat la Generalitat d'"irresponsable", malgrat que ha garantit que seguirà donant crèdit a la Generalitat via FLA.

stats