Política 26/06/2018

Sáenz de Santamaría aterra a Palma disposada a "integrar" Cospedal

L'exvicepresidenta ha dit que "respecta" que el PP balear sigui neutral en les primàries

Jaume Ribas
2 min
L'exvicepresidenta ha atès breument els mitjans.

Palma"Hem de guanyar les eleccions i les hem de guanyar com abans millor", ha començat dient Soraya Sáenz de Santamaría aquest dimarts a Palma. Està preocupada, afirma, "perquè el PNB li va regalar el govern a Sánchez" i espera que "Sánchez no regali el govern al PNB". La candidata a presidir el Partit Popular ha visitat Mallorca per fer campanya i s'ha vist amb alguns dels dirigents conservadors illencs, com el president, Biel Company, i la portaveu parlamentària, Marga Prohens.

"Amb el suport dels nostres afiliats podem tornar al govern d'Espanya", ha afirmat. Així mateix, ha recordat que el govern espanyol del PP "ha impulsat mesures molt positives per a les Balears", com ara la rebaixa del 75% per als vols interilles i amb la península.

Sáenz de Santamaría ha dit que "respecta" que el PP balear sigui neutral en les primàries i ha demanat "un congrés net" i una "campanya en positiu" per no fer mal al PP. Santamaría s'ha compromès a "ser generosa" i fins i tot ha obert la porta a, en algun moment de la cursa per presidir el partit, unir forces amb la seva principal rival, María Dolores de Cospedal. "No tinc cap problema a integrar-la", ha dit, responent a la proposta de la seva rival de conformar una candidatura única.

L'exvicepresidenta ha assegurat que "seria molt positiu" que presidís el partit una dona. "S'ha acabat això de ser les segones, hem de ser les primeres", ha deixat clar. A més, la candidata ha dit que el guanyador de les primàries "s'examina a les municipals i a les autonòmiques" del maig de 2019 i ha afirmat que els dirigents conservadors "no tenim temps a perdre".

Soraya Sáenz de Santamaría ha respost també que "no ha llegit" el document "ideològic" elaborat per l'expresident de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, el qual postula la creació d'un "corrent liberal". Bauzá, que havia sonat com a possible candidat al principi de la competició, es va descartar i va optar per elaborar aquest text a fi de "renovar" el partit. Aquest dimarts, l'exvicepresidenta espanyola li ha respost que "estarà encantada de llegir les propostes de tots els afiliats".

stats