Política 09/01/2020

SFM crearà 27 noves places i incrementarà les freqüències en un any i mig

El comitè d'empresa també ha acordat amb el Govern consolidar 22 llocs de feina d'interins

Maria Llull
2 min
El conseller Marc Pons, en el centre de la imatge, ha presentat aquest dijous l'acord per ampliar la plantilla d'SFM

PalmaServeis Ferroviaris de Mallorca (SFM) disposarà de 27 nous llocs de treball amb l'objectiu d'incrementar les freqüències i millorar el servei en un termini d'un any i mig. El comitè d'empresa de SFM i la Conselleria de Mobilitat i Habitatge han signat un acord aquest divendres que també permetrà consolidar 22 places d'interins i crear 10 places de promoció interna. Aquestes millores afectaran, en total, 59 llocs de feina. "La creació i consolidació de places no anirà acompanyada d'increments salarials", ha assenyalat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, durant la presentació de l'acord.

En el document que han signat el Govern i el comitè d'empresa es preveu que hi hagi 23 nous maquinistes i set agents de circulació més per millorar les freqüències. "Hi haurà trens cada 20 minuts en el trajecte Palma-Marratxí, i això permetrà que els viatgers puguin anar d'Inca a Palma sense haver de fer totes les aturades", ha comentat el conseller. Pons ha indicat que un altre dels objectius és que "hi hagi trens de Manacor a sa Pobla cada 40 minuts". Els trens nocturns dels caps de setmana "allargaran la temporada" més enllà de l'estiu.

Pons també ha destacat que el Govern continua treballant per culminar la integració tarifària de SFM i l'EMT. "Això afecta també l'Ajuntament de Palma, però és un objectiu de la legislatura", ha dit Pons. El conseller ha assegurat que una de les primeres reclamacions al nou govern espanyol serà "un conveni ferroviari".

"Volem reforçar tres àrees estratègiques: l'atenció a l'usuari, el taller mecànic i l'Administració", ha continuat Pons. Les passes següents a partir d'ara seran "l'aprovació de la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) i que Funció Pública validi les bases de l'oferta pública de les noves places", ha afegit. El conseller ha indicat que les places podrien estar cobertes el primer semestre del 2021. Amb la plantilla completa, es posarien en marxa les millores.

Pons ha destacat que els usuaris del tren es varen incrementar en un milió de persones la passada legislatura, de quatre milions a cinc. "Això suposa un augment de 250.000 usuaris l'any i estam segurs que en acabar aquesta legislatura superarem la xifra dels cinc milions", ha explicat. "Ara ens començam a assemblar a qualsevol gran ciutat europea i assolirem un nivell de freqüències que aquí no s'havia vist mai".

Per la seva banda, el president del comitè d'empresa de SFM, Ricardo Mas, s'ha mostrat satisfet amb l'acord amb el Govern, encara que ha advertit que les millores no poden quedar aquí. "L'acord és un bon inici, però no hauríem de quedar aquí i s'han de continuar fent inversions, encara que entenc que Madrid juga un paper a la baixa", ha comentat.

Mas considera superada "l'etapa anterior, que va ser de destrucció de serveis", i ha destacat "l'estabilització de 22 places d'interins". "Hi haurà 59 places de treball fix i de qualitat", ha afirmat. El sindicalista ha subratllat "l'increment de la demanda" dels trens. "Hem estat a punt de morir d'èxit, però aquest increment de la plantilla em fa entendre que hem passat de les paraules als fets", ha assenyalat.

stats