Política 16/07/2018

SCC: “L’acostament dels presos independentistes entra dins la normalitat administrativa”

El president de l'entitat, José Rosiñol, rebutja les acusacions del PP i Cs contra Pedro Sánchez de fer concessions al sobiranisme

Anna Mascaró
2 min
El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, a la seu de l'entitat en una imatge d'arxiu

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) discrepa del PP i Ciutadans. Mentre els dos partits han clamat les últimes setmanes contra l’acostament dels presos polítics a Catalunya, la plataforma unionista es manté lluny de la polèmica i opta per la “normalització” de les relacions. Així ho va assegurar ahir a l’ARA el seu president, José Rosiñol, que va considerar que l’acostament “respon a una normalitat administrativa a la qual està subjecte qualsevol pres”. “No hi tenim res a dir”, va explicar, alineant-se amb l’argumentari del PSC.

A la sortida de l’acte de clausura de l’escola d’estiu de l’entitat a Barcelona, Rosiñol va rebutjar el posicionament del PP i Ciutadans, que consideren que portar els presos a centres penitenciaris més a prop de casa seva és un “pagament” del president espanyol Pedro Sánchez a l’independentisme a canvi d’haver-lo portat a la Moncloa. “Tot el que siguin decisions administratives o judicials sempre les situem en les dinàmiques de normalització de la vida social i pública del nostre país”, va assegurar Rosiñol: “Com més es normalitzi la situació, millor anirem per al bé comú de tots els catalans”, va afirmar, i va recordar que el reglament és el “mateix per a tothom”.

Tensió entre partits unionistes

L’arribada de Sánchez a l’executiu espanyol ha fet aflorar tensions entre els partits constitucionalistes que fins ara s’havien mantingut en segon terme. Aquest fet també afecta SCC, una entitat formada per membres de Ciutadans, el PP i el PSC, que des de l’aplicació del 155 a Catalunya havien mantingut un discurs unitari sobre l’independentisme. En canvi, la mà estesa al diàleg de Sánchez ha provocat la ira del PP i Cs, que han fet del qüestionament de l’espanyolisme del líder socialista una estratègia preelectoral.

En aquest escenari, SCC fa equilibris i se centra a destacar els missatges de consens. De fet, l’entitat havia evitat fins ara posicionar-se públicament sobre l’acostament dels presos. “Hem de fer pedagogia sobre el fet que cal respectar les decisions judicials, vinguin d’on vinguin”, va insistir ahir Rosiñol. “Tant si venen d’Alemanya com de França o d’Espanya. Hi ha la divisió de poders”, va sentenciar.

stats