Política 19/03/2018

SCC acusa la Guàrdia Urbana de dividir "per 4 o 5" l'assistència a les seves manifestacions

L'entitat unionista diu que, en canvi, es multipliquen els participants a les marxes independentistes

Ara / Efe
1 min
L'exprimer ministre francès, Manuel Valls, a la capçalera de la manifestació 'Ara més que mai, seny', convocada a Barcelona per SCC, acompanyat del president de l'entitat, José Rosiñol (esquerra), i el president Cs, Albert Rivera.

BarcelonaEl president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha acusat aquest dilluns la Guàrdia Urbana de Barcelona de dividir sistemàticament "per 4 o 5" l'assistència a les seves manifestacions mentre que multiplica els participants de les marxes independentistes. En una entrevista a TV3, Rosiñol ha assegurat que l'entitat compta amb experts que van validar que ahir hi va haver 200.000 persones a la manifestació convocada diumenge a Barcelona per exigir als partits independentistes que formin un govern, i no 7.000 tal com va assegurar la Guàrdia Urbana. Segons el mètode de recompte del periodista Jesús Rodríguez, la participació va ser encara menor, de 5.302 persones.

Sigui com sigui, Rosiñol ha atribuït el descens de participants respecte a marxes anteriors a la disminució de la "tensió social": "Ha baixat el nivell de risc de fer-nos mal, d'arribar a un precipici, de trencar un país i de sortir de la Unió Europea". No obstant, ha avisat que hi continua havent un problema a Catalunya perquè els partits independentistes "continuen en unes dinàmiques perverses" malgrat que la seva majoria parlamentària se sustenta en una "minoria de vots al carrer".

En aquest sentit, ha instat l'independentisme a presentar un candidat que assumeixi "que en democràcia s'ha de fer tot dins del marc legal" i que no hagi estat prèviament "protagonista de la deriva cap a la fractura social catalana". "Estic d'acord que sigui independentista, però que s'agafi un actor polític que tingui clar que això s'ha de defensar dins de la llei. A partir d'aquí, parlem de tot. No tenim cap complex en aquest tema", ha resolt.

stats