Política 11/01/2019

El Suprem estudia si la sortida de Rull de Lledoners per veure el seu fill va ser irregular

El jutjat de guàrdia de Manresa va dir que no és competent per decidir-ho i va afegir que els serveis penitenciaris poden concedir un permís extraordinari

Ara
2 min
Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull i Raül Romeva, en la primera foto difosa des que són empresonats a Lledoners

BarcelonaEl Tribunal Suprem estudiarà si la sortida de dissabte de Josep Rull de la presó de Lledoners per veure el seu fill petit a l'hospital va ser irregular. Rull va sortir de Lledoners, sota custòdia policial, el 5 de gener a les 17.18 hores amb un permís extraordinari dels serveis penitenciaris i va reingressar a la presó a les 19.20 hores. El permís es va donar després que el jutjat d'instrucció número 4 de Manresa, que estava de guàrdia dissabte, va dir que no és competent per decidir sobre això. El jutjat va recordar que el Suprem és el competent per autoritzar o denegar el permís i va afegir que, en tot cas, els centres penitenciaris poden concedir un permís extraordinari d'urgència, segons l'article 161.4 del reglament. Davant el jutge de Manresa, la Fiscalia va donar suport a autoritzar el permís, malgrat que el jutjat va mantenir que l'autoritat judicial corresponent és el Suprem.

Rull va sortir de Lledoners i va ser traslladat sota custòdia policial a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa després que dissabte al matí el seu fill petit caigués a terra i patís una forta commoció al cap durant un vis a vis familiar amb el seu pare a la presó. El nen va perdre el coneixement i els serveis mèdics el van evacuar d'urgència amb ambulància. En despertar-se, el nen va passar unes hores desorientat, sense reconèixer els seus familiars, però finalment els metges li van donar l'alta i va poder passar la nit de Reis a casa, segons l'ACN. La informació l'ha avançada parcialment 'El Español'.

Tot i això, ara el Suprem avaluarà si el permís extraordinari d'urgència concedit a Rull, sense avisar prèviament l'alt tribunal, va ser irregular i determinarà si existeixen indicis de delicte en aquesta actuació. Segons Efe, la sala es reunirà pròximament per estudiar i deliberar sobre aquesta qüestió. En cas d'apreciar que s'hagi pogut cometre algun delicte, el Suprem ho enviarà a la Fiscalia.

stats