Política 01/02/2018

Rubalcaba: "No hi haurà un president de Catalunya que visqui a Brussel·les"

L'exsecretari general del PSOE ha estat a Palma per pronunciar una conferència al Cercle d'Economia de Mallorca

Ara Balears
1 min
Rubalcaba, a Palma.

PalmaL'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha assegurat aquest dijous a Palma que "no hi haurà un president de Catalunya que visqui a Brussel·les" i ha descrit Carles Puigdemont com "un trapezista que cada dia fa un bot més complex".

"Però el circ s'ha acabat", ha vaticinat l'antic líder socialista, que està segur que el pròxim president de la Generalitat "complirà la Constitució i l'Estatut".

Rubalcaba, que ha comparegut davant la premsa abans d'oferir una conferència a Palma convidat pel Cercle d'Economia de Mallorca, ha atribuït el 'crescendo' en l'incompliment de la llei per part de l'antic president del Govern català a la "lluita pel poder" en el món independentista.

En aquest sentit, ha assenyalat que tots els partits secessionistes saben que Puigdemont no serà el president de la Generalitat, però eviten plantejar-ho obertament perquè volen que sigui l'Estat el que assumeixi el cost d'aquesta decisió.

La conferència de Rubalcaba, titulada 'Espanya, 10 anys després del començament de la crisi', ha estat organitzada pel Cercle d'Economia de Mallorca i hi ha assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol.

L'exlíder socialista ha elogiat la presidenta illenca precisament perquè està "corregint moltes de les coses" que va generar la crisi, com l'augment de la desigualtat i la precarietat emparada en la reforma laboral del Govern del PP.

stats