Publicitat
Publicitat

Rouco demana que es reguli el dret a la vida "com més aviat millor" perquè "està en joc la vida d'innocents"

El president de la Conferència Episcopal Espanyola exigeix a Alberto Ruiz-Gallardón la reforma de la llei de l'avortament. També demana a José Ignacio Wert un tracte més favorable per a l'assignatura de religió en la nova llei d'educació

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, veu necessari regular la normativa sobre el dret a la vida "com més aviat millor" perquè "està en joc la vida de molts innocents". Segons Rouco, encara queda "un llarg camí a recórrer", i per això insta el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, a treballar en la reforma de la llei de l'avortament amb l'argument que amb el pas del temps cada cop "més innocents pateixen les conseqüències de la legislació vigent". Rouco també ha demanat al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, un tracte més favorable per a l'assignatura de religió en la nova llei d'educació (Lomce).

El president de la Conferència Episcopal Espanyola ha fet aquestes consideracions durant un esmorzar informatiu a Madrid organitzat pel Fòrum Europa en el qual ha fet una forta defensa de la dignitat humana i ha denunciat i menyspreat certs corrents de pensament que "anteposen la vida d'un ximpanzé a a la d'un nen amb discapacitat".

L'arquebisbe de Madrid també ha reclamat més llibertat d'actuació per part de l'Església en el camp de l'Educació i ha criticat la legislació vigent en considerar que discrimina l'educació moral i religiosa. Per aquest motiu, ha demanat al ministre, José Ignacio Wert, que doni un tracte més favorable a aquesta matèria en la reforma educativa que està duent a terme i ha proposat que els pares només inscriguin un cop els seus fills a l'assignatura de religió en comptes de sol·licitar-ho anualment.

Coorupció i la pèrdua de la "consciència del pecat"


Rouco Varela ha lamentat els nombrosos casos de corrupció que hi ha actualment i ha subratllat. "Ens movem en un terreny on el pecat funciona de forma pública i molt estesa", ha afirmat. Rouco ha apuntat que "hem de recuperar la consciència del pecat" perquè quan es perd "tot passa".

Els exorcismes


Rouco Varela ha expressat la seva sorpresa per l'expectació generada pel nomenament de vuit exorcistes a Madrid assegurant que "no pensàvem que generés tant d'interès a l'opinió pública" i afirmant que "tristament" es donen casos que van més enllà de la psiquiatria "amb una freqüència cridanera".  

L'atenció als més necessitats i l'IBI


Antonio María Rouco Varela ha assegurat que l'església no deixarà d'atendre les persones que més ho necessiten tot i que aquesta institució s'hagi de sotmetre a exigències fiscals com el pagament de la taxa de béns immobles. Amb tot, Rouco ha recordat que les exempcions fiscals a l'Església daten de l'any 1978 i que fan referència a les activitats de culte i als espais que estan al servei d'aquestes activitats. Finalment, el president de la Conferència Episcopal ha sentenciat que "donarem allò que tinguem i no podrem donar més d'allò que tenim".

L'
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 22/10/2017

Consultar aquesta edició en PDF