Política 25/03/2019

Rosa Cursach: “Impulsarem una llei estatal de llibertat d’expressió i llibertat d’informació”

La coalició d'esquerres ha presentat les seves propostes per “deixar de divinitzar institucions com la monarquia”

Ara Balears
2 min
IMatge de Rosa Cursach i Mateu 'Xuri'

PalmaVeus Progressistes impulsarà una llei estatal de llibertat d’expressió i llibertat d’informació i promourà la modificació de la Constitució Espanyola. Aquesta és la proposta que ha llançat aquest dilluns la candidata de Veus Progressistes al Senat, Rosa Cursach, que ha presentat les mesures de la coalició (formada per MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Esquerra Republicana) en aquest àmbit acompanyada pel número quatre de la llista al Congrés, Mateu Matas ‘Xurí’.

Cursach ha destacat que "cal abolir determinats articles de la Constitució i del Codi Penal que divinitzen la monarquia" i altres símbols i elements ja que "qualsevol institució ha d’estar sotmesa a la crítica ciutadana i a l’escrutini de la premsa". Cursach ha citat exemples com el de Josep Miquel Arenas ‘Valtonyc’ i ha demanat "que torni a casa i deixi de ser perseguit per la in-justícia". Segons ha explicat Mateu Xurí, un altre dels compromisos de la coalició és la derogació de la llei mordassa i ha criticat que "l’actual govern del PSOE no ha estat diligent en aquest assumpte". "Hem de recordar que aquesta llei vulnera els drets de la no discriminació per ideologia política, la presumpció d’innocència, la intimitat i la llibertat personal i compromet la llibertat d’expressió", ha explicat Xurí.

Llibertat d’informació

En l’àmbit de la llibertat d’informació, Veus Progressistes s’ha compromès a desenvolupar l’article 20 de la Constitució que blinda la llibertat de premsa i el secret professional a fi que no es repeteixin casos com la confiscació de mòbils, documentació i altres aparells a treballadors del ‘Diario de Mallorca’ i de l’agència Europa Press. "Aquest cas es tracta d’un escàndol sense precedents", ha emfasitzat Rosa Cursach.

stats