Política 19/06/2013

Román Sanahuja: "Em van dir que per ser guanyador calien quatre milions"

El propietari de Sacresa confirma davant del tribunal la confessió d'haver pagat un suborn

Europa Press
1 min
Román Sanahuja

PalmaRomán Sanahúja, propietari de Sacresa -l'empresa guanyadora del concurs públic per la venda dels solars palmesans de Can Domenge- ha declarat que, tot i que durant el procés del concurs se sentia "guanyador" li van dir "que per ser-ho del tot calien quatre milions d'euros ". Ha confirmat, doncs, la confessió escrita que va lliurar fa setmanes en què apuntava que des del Consell de Mallorca se li va demanar aquesta quantitat com suborn.

Així ho ha posat de manifest davant el tribunal de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears, encarregat de jutjar els fets pels quals Sacresa va ser beneficiària d'uns terrenys pels quals va pagar a la institució insular trenta milions d'euros, la meitat seu valor en el mercat i del que oferia Núñez y Navarro, personada en aquest procediment judicial. Al costat de Sanahúja s'asseuen a la banqueta l'expresidenta del Parlament i del Consell Maria Antònia Munar, tres exalts càrrecs d'UM i el que era advocat extern de Sacresa Santiago Fiol.

Tal com ha assenyalat l'empresari, el primer en declarar dels sis acusats, va confessar mitjançant un escrit perquè "tenia ganes d'explicar la situació i alliberar almenys moralment", recordant que el projecte era "prou important" perquè la seva empresa "entràs a Mallorca ". Durant l'interrogatori, el fiscal Juan Carrau li ha preguntat sobre una factura de 150.000 euros que li va expedir Santiago Fiol en què ja es parlava de l'adjudicació, si bé l'acusat ha respost amb diverses evasives asseverant que el pagament es va efectuar en concepte de assessorament i que no coneix Fiol.

stats