Política 10/07/2018

Rodrigo de Santos, imputat per abús sexual

El PP recorda que De Santos està "totalment desvinculat" de la formació conservadora

Ara Balears / J. R.
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaRodrigo de Santos, ex-tinent de batle de l'Ajuntament de Palma i exregidor d'Urbanisme, torna a estar imputat per delictes sexuals. Segons ha informat 'eldiario.es', en aquesta ocasió De Santos figura com a investigat en una causa oberta per haver utilitzat presumptament el seu lloc en una ONG per coaccionar presos en tercer grau i obligar-los a mantenir relacions sexuals sota l'amenaça d'informar en contra de la seva llibertat a Institucions Penitenciàries i que no tornassin a sortir.

Javier Rodrigo de Santos ja havia estat condemnat a dos anys de presó per haver gastat 50.000 euros amb la targeta oficial de l'Ajuntament de Palma en prostíbuls masculins, on contractava serveis sexuals i gastava en cocaïna importants sumes de diners. També va ser condemnat a 13 anys i mig de presó per haver abusat sexualment de dos menors amics dels seus fills. El Tribunal Suprem va rebaixar la condemna a cinc anys perquè va considerar provat, entre altres qüestions, que quan va abusar d'un menor de 14 anys aquest no s'hi va oposar explícitament. El 5 de desembre passat, Javier Rodrigo de Santos va tornar a ser detingut per presumptes agressions sexuals a la seu de l'ONG.

Segons han assegurat les víctimes, Rodrigo de Santos els amenaçava de retirar-los l'"aval" que els permetia mantenir el tercer grau i poder sortir, temporalment, de la presó, si no mantenien relacions íntimes amb ell. Una de les víctimes, de nacionalitat marroquina, va entregar el seu telèfon mòbil a la Policia, que hi va poder veure els missatges de WhatsApp amb els quals De Santos l'amenaçava.

Resposta de manual del PP

El PP ha donat una resposta de manual a la imputació per abús sexual de l'exregidor popular a Cort, Rodrigo de Santos: "Fa molts d'anys que no n'és afiliat" i, per tant, està "totalment desvinculat" del PP, així que el PP no hi té "res més a dir" i "respecta escrupolosament les decisions de la justícia". És el que ha dit aquest dimarts la portaveu parlamentària del PP balear, Marga Prohens.

stats