Política 06/09/2019

Rivera, sobre el ple del 6 i 7 de setembre: "Des de Tejero que no es veia un atac així a la democràcia"

Visita el Parlament en el segon aniversari de l'aprovació de les lleis de desconnexió

Quim Bertomeu
2 min
Rivera sobre el ple del 6 i 7 de setembre: "Des de Tejero que no es veia un atac a la democràcia així"

BarcelonaRivera ha tornat aquest divendres al Parlament, on va ser diputat entre el 2006 i el 2015 abans de fer el salt al Congrés. La data no és casual. Avui es compleixen dos anys del ple del 6 i 7 de setembre del 2017, que va aprovar la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica després de dues sessions maratonianes i controvertides.

El líder taronja s'ha reunit amb el seu grup parlamentari i ha fet una declaració des de les portes de la cambra, amb el ple de fa dos anys com a qüestió principal. "Va ser una vergonya parlamentària. Des de Tejero que no es veia un atac a la democràcia espanyola d'aquesta magnitud". Acompanyat d'altres exdiputats de la cambra com Inés Arrimadas i Fernando de Páramo –i dels parlamentaris actuals–, ha afirmat que l'independentisme aquell dia va promoure un "cop d'estat" que no va prosperar.

Advertències a Torra

Les paraules de Rivera també han estat dirigides específicament al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha exigit que no promogui una nova actuació parlamentària com aquella. "Torra només té dos camins, o acatar i complir, o incomplir i ser un delinqüent i acabar com els seu companys", ha conclòs en al·lusió als presos polític i exiliats.

També s'ha referit a un possible avançament electoral a Catalunya, una qüestió que plana sobre la política catalana des de fa setmanes. "Estem preparats", ha dit el líder taronja, que ha lloat la candidata de Cs en aquests comicis –siguin quan siguin–, Lorena Roldán. El líder taronja ha volgut mostrar el seu suport total a Roldán, de qui ha recordat que també té funcions rellevants a nivell estatal tant a l'executiva del partit com al Senat, on és portaveu. Rivera veu possible que Cs pugui articular, aquesta vegada sí, una "majoria parlamentària per poder governar" la Generalitat.

Sobre Tsunami Democràtic

Rivera també s'ha referit a la plataforma Tsunami Democràtic, que es va donar a conèixer dilluns i que pretén articular una resposta ciutadana a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. Ho ha fet per criticar que Catalunya, segons ell, ja ha tingut un tsunami, el procés sobiranista, que "ha arrasat el comerç, la seguretat ciutadana, el respecte institucional, la convivència i el prestigi de Catalunya al món".

stats