Política 07/11/2018

Rivera carrega ara contra el Suprem per l'impost de les hipoteques: "La justícia ha perdut crèdit"

El líder de Cs assegura que "amb aquest espectacle" el tribunal s'ha "autolesionat"

Sònia Trujillo Morera
2 min
El líder de Cs, Albert Rivera, aquest dimecres, en roda de premsa, al Congrés dels Diputats

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha sumat aquest dimecres a les crítiques per la resolució del Tribunal Suprem sobre la qüestió de les hipoteques. "El Tribunal Suprem, amb tot aquest escàndol, s'ha autolesionat i la justícia ha perdut crèdit", ha assegurat el líder de Cs. Amb tot, ha puntualitzat que com a partit "sempre ha defensat la independència judicial" i que confiava en "els jutges", però que després de les sentències sobre la banca "els ciutadans confien una mica menys en la justícia".

En roda de premsa al Congrés, Rivera ha assegurat que "no són les famílies" les que havien d'assumir el cost de les hipoteques, sinó que "l'han de pagar els bancs". I ha demanat "una modificació legal urgent". Adreçant-se a la resta de partits, el líder de la formació taronja ha instat al "consens unànime i urgent". Rivera també ha dit que l'actuació del Tribunal Suprem era "un espectacle vergonyós" però que, si s'havia arribat fins aquí, era "perquè la llei no deixava clara la posició".

Preguntat per la falta d'autocrítica de Carlos Lesmes, Rivera ha assenyalat que era "un escàndol vergonyós i un tret al peu a la justícia", i ha afegit que ara tocava el torn del Congrés: "El poder legislador hi ha de fer alguna cosa". Preguntat també sobre si aquest "espectacle" podia afectar el judici del Procés, ha assegurat que els "separatistes aprofitaran qualsevol excusa per degradar els poders judicials" i que per això la cosa més efectiva era que des del poder judicial es fes "autocrítica", perquè no es donés "aquesta lògica". Rivera ha matisat també que calia fer "autocrítica" perquè "hi haurà moltes sentències en el futur" i el Suprem "no pot quedar marcat per un espectacle de canvis de criteri".

stats