Política 12/09/2019

Rivera insisteix en l'aplicació del 155, però ho desvincula de la investidura

La Moncloa encara no ha respost a la seva petició de reunió

Germán Aranda
1 min
Albert Rivera ahir durant la seva intervenció al Congrés de Diputats.

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, encara espera resposta a la carta enviada ahir al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en què li demanava una reunió per aplicar immediatament l'article 155 a Catalunya com a resposta a la crida a la desobediència civil del president de la Generalitat, Quim Torra. Rivera ha demanat a Sánchez que "rectifiqui", però ha descartat que això pugui afavorir un suport o una abstenció de cara a la investidura del líder socialista. "L'aplicació de la Constitució no és una negociació, sinó una obligació".

"A Catalunya pots cremar banderes d'Espanya i fotos del rei i no passa res. Això sí, si se t'acut posar l'himne espanyol els Mossos venen i et detenen", ha lamentat Rivera en relació als incidents de la Diada. Per a Rivera, Sánchez no requereix Torra ni l'article 155 "perquè Sánchez ha escollit Torra" com a soci i ha posat "un cordó sanitari al constitucionalisme". "Aquest és el pla Sánchez", ha afegit. "Quina és la resposta de Sánchez? Insultar Ciutadans", ha lamentat respecte a l'intercanvi verbal de dijous al Congrés.

Pel que fa a la investidura i la possible repetició electoral, Rivera ha anomenat "l'estrany cas de Pedro Sánchez" el fet que el líder socialista no faciliti les negociacions amb Iglesias i que, fins i tot, arribés dimecres a negar-se a una nova trobada per intentar desbloquejar les negociacions per a la formació de govern. "Vol ser president del govern sense parlar ni tan sols amb els seus socis. Normalment els candidats volen ser presidents i no volen repetir eleccions cada tres mesos", ha assegurat.

stats