Política 27/09/2016

Rivera espera que el comitè federal aturi Sánchez i eviti eleccions

M.f.f.
1 min
Rivera espera que el comitè federal aturi Sánchez i eviti eleccions

MadridDesprés de la desfeta electoral a Galícia i Euskadi, Ciutadans -que no hi ha aconseguit ni un escó- veu com els plans de Pedro Sánchez els poden tornar a abocar a les urnes i que s’hagin d’enfrontar a una desfeta a les generals després d’haver pactat amb el PP i el PSOE. L’única taula de salvació que els queda és que els barons crítics s’imposin en el comitè federal de dissabte vinent. El president del partit taronja, Albert Rivera, va alertar ahir que un congrés amb primàries a l’octubre situa Espanya “més a prop del bloqueig” i va instar els afins a Susana Díaz a “encertar-la” en la solució i que s’abstinguin per permetre governar al PP. “I a partir d’aquí que es refundin”, va assenyalar.

Després de la reunió de l’executiva del partit, en què van analitzar els mals resultats, Rivera va tornar a demanar a Sánchez que “pensi més en Espanya que en el seu partit”. El president de Ciutadans alerta que cap formació “pot posar per davant els personalismes”, i al líder popular, Mariano Rajoy, li diu que “hauria de donar-ho tot” per evitar unes noves eleccions.

Sobre els resultats del 25-S, Rivera va admetre que la seva expectativa era “humil” -entrar amb només un diputat- i va assenyalar que s’enfrontaven a “territoris complicats”. Ha encarregat un informe tècnic per veure què ha fallat.

stats