Política 10/10/2019

Rivera acusa TVE d’haver-se convertit en “TeleSánchez” durant una entrevista a la televisió pública espanyola

El líder de Cs es basa en una carta que Rosa María Mateo va enviar als partits convocant-los a un debat electoral quan encara no s'havien dissolt les Corts

Acn / Ara
2 min
Rivera ensenya la carta que va enviar Rosa María Mateo / TVE

BarcelonaEl líder de Cs, Albert Rivera, ha mantingut aquest dijous un enfrontament amb el director de Los desayunos de TVE durant una entrevista a la televisió pública espanyola. Rivera ha acusat TVE d’haver-se convertit en “TeleSánchez” perquè la direcció de l'ens va enviar als partits una carta el 16 de setembre –abans de la convocatòria formal d’eleccions– convocant-los a un debat electoral en cas que hi hagués repetició electoral cosa que prova, segons Rivera, que TVE està al servei de Sánchez.

Per aquest motiu ha demanat un cop més la dimissió de la directora de TVE, Rosa María Mateo, i ha rebatut les explicacions del director del programa, Xabier Fortes, que li ha recordat que TVE treballa en previsió i que va enviar la carta abans de la convocatòria electoral perquè ha de preveure “tots els escenaris”, però que també va tramitar els permisos per emetre una hipotètica sessió d'investidura, si al final fructificava l'acord.

Defensa el discurs del general de la Guàrdia Civil

Rivera ha aprofitat l'entrevista per defensar el discurs del general de brigada de la Guàrdia Civil Pedro Garrido durant l’acte institucional de celebració de la patrona del cos a Sant Andreu de la Barca. “No sé si va ser oportú o no, però l'he escoltat i a mi no em molesta res”, ha dit, i ha afegit: “És al·lucinant que calgui demanar perdó perquè una força de seguretat de l’Estat tingui presència a Catalunya”.

Rivera ha recordat la votació al Parlament sobre la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya. ”No volen guàrdies civils perquè detenen els comandos que tenen explosius”, ha detallat Rivera, que creu que no es pot criticar que "una persona que representa l’Estat faci un discurs constitucionalista”.

"No penso tenir Pedro Sánchez de vicepresident"

"No penso tenir Pedro Sánchez de vicepresident, ni penso ser en un govern amb Pedro Sánchez". D'aquesta manera ha contestat Rivera a la pregunta de si preveia que després del 10 de novembre hi hagi membres de Cs al consell de ministres de Sánchez. Rivera continua entestat en fer veure que té possibilitats d'accedir a la Moncloa, tot i que les enquestes no li són favorables i algunes comencen a situar-lo com a cinquena força, per darrere d'Unides Podem i Vox.

El president de Cs ha insistit que si no guanya les eleccions permetrà governar la força més votada, però que en cap cas compartirà executiu amb Sánchez i optarà per quedar-se a l'oposició i, des d'allà, exigir reformes i compromisos a canvi d'una investidura. "El que estic plantejant és com desbloquejar [la situació], no com fer una reverència a Sánchez", ha reblat.

stats