Política 22/01/2019

El recurs d'empara de Puigdemont al TC desconcerta l'oposició

Ciutadans qualifica la decisió de "surrealista" i Cunillera de "xocant", mentre que el PP la veu "contradictòria"

Ara
2 min
Marta Ribas, diputada dels comuns, en roda de premsa al Parlament

Barcelona / MadridLa decisió de l'expresident Carles Puigdemont de portar el president del Parlament, Roger Torrent, i la mesa de la cambra al Tribunal Constitucional arran de l'acord entre ERC i el PSC en què se li denegava el vot delegat ha desconcertat els partits de l'oposició.

El líder del PP català, Alejandro Fernández, s'ha mostrat "sorprès" per l'acció de l'expresident. En declaracions fetes aquest dimarts a Ràdio 4, Fernández ha dit que "sorprèn que Puigdemont vagi a reclamar els seus drets constitucionals davant d'un TC que diu que és feixista". "No sé si ell també s'ha convertit en feixista", ha ironitzat. Per al líder popular, aquesta decisió no només és "contradictòria", sinó que també mostra la seva "paranoia", que l'ha portat a "denunciar els seus propis companys i socis".

També ha valorat el recurs d'empara al Constitucional de Puigdemont Albert Rivera, el president de Ciutadans, que de fet desconeixia la notícia. En resposta a una pregunta sobre aquesta qüestió en una conferència aquest matí, s'ha preguntat: "¿Un fugit de la justícia demanda un tribunal espanyol? Puigdemont és molt gran. És surrealista. Jo li demano que torni". Des del Parlament, el diputat de Cs Carlos Carrizosa ha considerat que la impugnació "mostra la descomposició de l'independentisme". "Resulta ridícul que aquells que es passen el dia impugnant les decisions de la justícia espanyola després vagin plorant al TC", ha lamentat.

Granados es pregunta "quant de temps aguantarà ERC"

En la mateixa línia s'ha expressat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha qualificat de "xocant" la decisió de l'expresident. "Em sembla xocant que s'hagi fet en contra d'una mesa en què tenen majoria" i "en contra d'un partit amb qui se suposa que hi ha unitat d'acció", ha explicat aquest dimarts en una entrevista a 'Els matins' de TV3, i ha rebut positivament que Puigdemont acudeixi a l'alt tribunal: "Benvingut sigui un reconeixement al TC".

En paral·lel, la portaveu del grup socialista al Parlament, Eva Granados, s'ha preguntat "quantes traïcions més aguantarà ERC" i "quantes pressions més aguantarà el senyor Torrent". "Si no estan d'acord en absolutament res, és evident que no tenim un govern efectiu sinó una coalició de partits per mantenir-se en l'executiu", ha reblat.

Per part dels comuns, la diputada Marta Ribas ha considerat que "Puigdemont està en el seu dret, tot i que sorprèn", de la mateixa manera que ERC també "ha de defensar els seus interessos". "Però no deixa de sorprendre que una vegada més prevalguin els interessos electoralistes per davant dels de la ciutadania –ha asseverat–. Estem parlant dels dos partits que tenen el Govern".

stats