Política 18/12/2018

Rivera a Pedro Sánchez: "Si aquest divendres passa una desgràcia, serà responsabilitat seva"

El líder de Cs s'ha expressat en aquests termes durant l'inici d'un procés per aplicar el 155

Ara
1 min
Albert Rivera, ahir, demanant explicacions a Rajoy al Congrés.

Barcelona"Si aquest divendres passa una desgràcia, es tallen carreteres, no es permet el consell de ministres, serà responsabilitat seva". Així de contundent s'ha mostrat aquest dimarts el líder de Ciutadans, Albert Rivera, davant el president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez.

El president de la formació taronja ha pronunciat aquestes paraules al Congrés dels Diputats durant la presentació d'una iniciativa impulsada pel mateix partit en què reclama l'aplicació immediata de l'article 155 a Catalunya. Rivera ha titllat Sánchez de "còmplice" de Quim Torra i ha recordat que diverses organitzacions independentistes ja han convocat mobilitzacions de cara al 21-D.

De la mateixa manera que la cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, Rivera va remarcar que el president de la Generalitat defensa la via eslovena, que "apel·la la violència i a les morts".

Dins la cambra, el dirigent de Ciutadans ha esbroncat l'executiu socialista, assenyalant que "si voten en contra de la moció, estaran donant als espanyols un missatge letal: que els importa més seguir al govern que defensar la Constitució a Espanya".

ERC també assenyala Sánchez

En la mateixa direcció s'ha expressat aquest dimarts ERC durant la compareixença de Pedro Sánchez davant el ple del Senat. La senadora del partit, Mirella Cortés, ha dit que "no té per què passar res" a Barcelona divendres. "Si passa alguna cosa", però, serà responsabilitat del govern espanyol.

Cortés ha opinat que el PSOE ha comès una "greu irresponsabilitat" imposant "una decisió gens democràtica" sense consultar-ho abans amb el Govern (fent referència a la convocatòria de la reunió de ministres).

stats