Política 18/11/2017

Rivera retreu a ERC i al PDECat que presentin "imputats per malversació" a les llistes del 21-D

Fa dues setmanes, en canvi, desafiava Puigdemont a presentar-se a les eleccions

Ara / Agències
2 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera, i la líder de la formació a Catalunya, Inés Arrimadas

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha retret avui a les candidatures de Junts per Catalunya (PDECat) i ERC que incorporin "imputats per malversació", en al·lusió als exmembres del Govern investigats, i ha subratllat, en canvi, que la seva formació presenta al 21-D una llista "neta". Acompanyat per la candidata del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, Rivera ha recordat que les llistes de Cs no tenen cap persona investigada judicialment. "No volem imputats per malversació de fons per gestionar els diners de la Generalitat. Volem gent neta, honrada i que no està sota sospita", ha remarcat durant un acte del partit per reivindicar el sector turístic a Barcelona.

Rivera no vol investigats per malversació a les llistes del 21-D, tot i que ell mateix va desafiar el president del Govern, Carles Puigdemont, a presentar-se a les eleccions, malgrat que Puigdemont és un dels investigats per la justícia espanyola. Ho va fer ara fa dues setmanes en un míting polític a Sant Andreu de Llavaneres. "Que torni a Espanya, que vingui a donar la cara i no s'amagui", li deia tot instant-lo a mesurar forces electoralment amb Cs.

Ciutadans concorrerà a les eleccions catalanes com la força del "vot útil" no independentista, ha assegurat aquest dissabte Rivera, i amb la voluntat de "tornar a unir tots els catalans", segons ha afegit el número dos del partit per Barcelona, Carlos Carrizosa, entrevistat a la Cope. Cs estan convençuts que tornaran a ser la primera força de l'unionisme a Catalunya i demanen al PSC i al PP que facilitin la investidura d'Inés Arrimadas a la presidència de la Generalitat. Per als comuns també tenen un missatge: que "almenys s'abstinguin", per evitar que "el separatisme d'Oriol Junqueras" torni a governar el país.

Iceta demana la llibertat dels presos per poder "fer campanya"

Per la seva banda, el PSC ha enviat un missatge totalment contrari al de Rivera. El candidat socialista al 21-D, Miquel Iceta, ha demanat que "tots els candidats" puguin fer campanya i que els que són a la presó puguin sortir-ne fins que no hi hagi un judici. Així, ha defensat que qualsevol candidat pugui "fer campanya sense cap obstacle".

En un acte de presentació de la llista electoral a Tarragona, Iceta ha confiat que el Tribunal Suprem concentri totes les causes que afecten els consellers i els líders de les entitats sobiranistes i que tingui "la precaució i la proporcionalitat de no posar cap mesura cautelar que impliqui presó". Això sí, Iceta ha volgut diferenciar els polítics empresonats de la part del Govern que és a Bèlgica i ha dit que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és a Brussel·les per "esquivar l'acció de la justícia".

stats