Política 23/03/2016

Rita Barberá es persona en la causa que investiga un presumpte blanqueig en el PP de València

El jutge instructor del cas Imelsa ha acceptat la personació de l'exalcadessa en la causa que investiga diversos regidors del PP

Europa Press
1 min
L'exalcaldessa de València Rita Barberá durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

ValènciaL'exalcaldessa de València i actual senadora del PP, Rita Barberá, s'ha personat en la part del cas Imelsa que va derivar en l'operació Taula, en la qual s'investiga el presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal popular a l'Ajuntament, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

El titular del jutjat d'instrucció número 18 de València, que investiga el cas, ha dictat una providència en la qual accepta la personació de l'exalcaldessa en la causa, que ha designat com a advocada a la seva neboda, Rita Corbín.

En un acte del passat 14 de març el jutge va oferir declarar a Rita Barberá voluntàriament en la causa, on 48 persones i el PP figuren com a imputats –investigats, segons la nova llei d'Enjudiciament criminal–, abans de decidir si eleva el cas al Tribunal Suprem, i li va donar un termini de 20 dies.

L'endemà, Barberá va oferir una roda de premsa en la qual va anunciar que acceptava l'oferiment del jutge per anar a declarar voluntàriament, malgrat que no va precisar de quina forma ho faria ja que, segons va dir, havia d'estudiar les opcions.

Fiscalia considera que en aquesta causa existeixen indicis racionals de la participació en el blanqueig tant de Barberá com del diputat autonòmic Miquel Domínguez, el qual va demanar que el procés passés directament al Tribunal Superior de Justícia valencià, si bé el jutge va decidir donar per esgotada tota la instrucció.

stats