Política 12/04/2020

Reyes Maroto: "Caldrà mantenir la distància un temps, fins i tot a la platja"

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha analitzat els efectes de la crisi del coronavirus en el sector turístic

Ara Balears
1 min
Un nou vessament d'aigües brutes obliga a tancar Can Pere Antoni i Ciutat Jardí

PalmaLa ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, no descarta que s'hagin d'adoptar restriccions com mantenir el distanciament físic en els llocs de major afluència turística, "fins i tot a la platja", i creu que el sector turístic serà dels darrers a superar la crisi.

"Caldrà mantenir la distància un temps, fins i tot a la platja", afirma la ministra en una entrevista a 'El País', en la qual explica que es treballa, amb el Consell Espanyol de Turisme (Conestur, que agrupa comunitats autònomes, patronals i sindicats), en diferents escenaris de sortida del sector.

Maroto està convençuda que hi haurà un impacte "negatiu important", i per afrontar-lo -diu- caldrà garantir que el sector turístic tingui ajudes suficients per aguantar més temps que altres sectors, que "aixecaran abans la barrera".

No obstant això, considera que serà fonamental sensibilitzar la població espanyola perquè enguany "consumeixi Espanya, mentre es recuperen els mercats internacionals".

"En la mesura que ho aconseguim, serà més fàcil i més ràpida la recuperació del sector", segons la ministra, que sosté que cal estimular que vinguin turistes estrangers garantint que Espanya és "una destinació segura".

stats