Política 27/04/2014

Reaccions i conclusions immediates per l'agressió encara no aclarida a Pere Navarro

Tot i no saber-se les motivacions del cop que ha rebut el líder del PSC d'una veïna de Terrassa, representants de diversos partits han fet públics missatges de suport, alguns dels quals donen significat polític als fets

Acn / Ara
3 min
Pere Navarro i Carme Chacón, a l'acte del PSC a L'Hospitalet de Llobregat / ACN

BarcelonaAllau de missatges de suport a Pere Navarro, alguns dels quals contenen conclusions contundents. El mateix primer secretari del PSC ha trucat al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per informar-lo de l'agressió que ha patit aquest diumenge, quan una veïna de Terrassa –la població de la qual va ser alcalde– l'ha insultat i li ha clavat una bufetada. Però el PSC està pendent de l'opinió d'Interior i dels Mossos d'Esquadra, i encara no ha donat la seva versió dels fets. Per tant, de moment no hi ha cap pista sobre quines han estat les motivacions de l'agressió: no se sap si Navarro ha reconegut l'atacant –d'uns 50 anys– ni si sap o intueix per què s'ha comportat així.

Malgrat que tot plegat és una incògnita, alguns dels missatges de suport –llançats per representats de gairebé tot els partits– vinculen els fets amb la política.

Ha estat especialment veloç i conclusiu Jordi Cañas, de C's, que ha considerat que els fets estan relacionats clarament amb la política. En una piulada a Twitter, ha escrit: "Tot el meu suport i la meva solidaritat a Pere Navarro, i rebuig absolut a l'agressió. La sembra de l'odi comença a recollir [donar] els seus fruits verinosos".

En un to semblant s'ha expressat l'exministra i exdiputada socialista Carme Chacón, que ha dit a la xarxa: "Contra la intolerància. Amb @pere_navarro. Amb la concòrdia i la pluralitat d'idees i opinions. Amb la llibertat. Amb la Catalunya de tots".

El socialista Xavier Vilamala, alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà, també se n'ha queixat a la xarxa, i és un dels que han fet una lectura més concloent del cas: "Trist que no es pugui pensar lliurement sense fanatismes. Aquest no és un fet aïllat. Els que ho vivim ho sabem", ha assegurat en un dels tuits que ha fet sobre els fets.

També ha escrit un missatge de suport, més moderat, el primer secretari i el portaveu dels socialistes de Navarra, Javier Remírez. "Tot el meu suport a Pere Navarro, que avui ha patit una agressió en un acte privat tot i que en un lloc públic", ha manifestat.

L'exconsellera socialista Montserrat Tura, desvinculada de les posicions de la direcció de Navarro, ha condemnat "rotundament" els fets: "Cap violència és admissible, recordo que quan s'acaben les paraules calen més paraules", ha dit en una piulada amb fons filosòfic però també prudent.

En la mateixa línia, el candidat d'Unió (número 2 de CiU) a les europees, Francesc Gambús, ha dit en un tuit: "Totes les discrepàncies són legítimes defensades amb la paraula; cap agressió té justificació".

Més neutre ha estat Pere Aragonès, diputat d'ERC, que ha expressat "màxim rebuig" als fets. I amb el mateix to ha estat la piulada, molt breu, de Joan Hererra, líder d'ICV.

El tuit del protagonista

L'afectat pel cas ha optat per una piulada d'intensitat mitjana, prudent i diplomàtica però també amb un rerefons profund: "Agraeixo les nombrosíssimes mostres de solidaritat, que m'animen a seguir treballant perquè el diàleg superi per sempre més la violència", ha dit. I l'ha firmat amb les seves inicials –PNM– per fer saber que l'ha escrit ell i no el seu 'community manager'.

stats