Política 15/12/2018

La parella de Raül Romeva, Diana Riba, serà la número 2 d'ERC a les eleccions europees

Riba diu que Romeva li va traslladar el desig de Junqueras de sumar-se a la llista des de la presó

Ara
2 min
Diana Riba.

BarcelonaLa parella de Raül Romeva, Diana Riba, serà la número 2 d'ERC a les eleccions europees, segons ha anunciat el número 3 de la formació i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en el consell nacional d'ERC que s'ha celebrat aquest dissabte. Farà tàndem amb el president de la formació, Oriol Junqueras, que és a la presó preventiva de Lledoners juntament amb Romeva i que és el cap de llista dels republicans de cara als comicis europeus.

La mateixa Riba ha explicat que va ser Romeva qui li va dir en una de les trucades que fan diàriament des de la presó que Junqueras volia que fos ella la número dos. "Mentre la seva veu segueix tancada a la presó, els altres hem d'estar aquí". Riba ha assegurat que explicarà el que s'està vivint a Catalunya al Parlament Europeu i que donarà veu "als que estan a la presó i a l'exili". També ha recordat la tasca del seu company -que va ser eurodiputat durant deu anys en aquesta cambra-.

Riba, que és pedagoga i portaveu de l'Associació Catalana de Drets Polítics (ACDC) que agrupa familiars dels presos polítics, ha assegurat que els líders independentistes estan entre reixes per fer política i ha assegurat que precisament per aquest motiu els trobaran sempre a les persones del seu entorn "fent més política". Per la seva part, Aragonès ha defensat que la inclusió de Riba en les llistes servirà per "portar la veu de les persones represaliades" a Europa i per posar al poder judicial de l'Estat "davant el mirall de la injustícia".

Unes eleccions en què ERC anirà amb EH Bildu i el BNG. El consell nacional dels republicans ha aprovat per 122 vots a favor, un en blanc i cap en contra concórrer amb aquests dos partits i altres forces més minoritàries als comicis. Aragonès ha explicat que volen “portar la veu de la independència i la justícia social a Europa” i “plantar cara a l’onada reaccionària amb aquesta candidatura conjunta amb EH Bildu, BNG i altres forces progressistes i republicanes”.

stats