Política 11/08/2015

Fernández Díaz compareixerà divendres al Congrés per aclarir la reunió amb Rato

Ho fa a petició pròpia. L’oposició en ple va reclamar ahir explicacions a l’executiu espanyol

Ara
2 min
La independència no és un tema menor i és lògic que saltin guspires. Per sort sempre hi ha algú que hi posa una mica d'humor, com ara Fernández Díaz.

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha demanat comparèixer a petició pròpia "i amb la màxima immediatesa possible" davant la comissió d'Interior del Congrés dels Diputats per explicar la trobada que va mantenir el 29 de juliol amb l’exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato. La compareixença es farà aquest divendres mateix, segons ha confirmat el Congrés.

En una visita que ha realitzat al municipi de Pontevedra de Mondariz, en resposta als periodistes, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat que "no hi haurà res de particular" en aquest assumpte.

Ahir, en un comunicat, el ministeri de l'Interior va defensar la reunió. Interior esgrimeix que es va fer a petició de Rato per tractar una qüestió de caràcter "exclusivament personal" i "completament al marge de la situació processal". Aquest últim punt va ser "absolutament clarificat" com a condició prèvia per fer la trobada, precisa la nota.

La reunió va durar una hora, de 12.00 a 13.00 h, i va ser al despatx oficial del ministre perquè es va considerar que així "es garantia l'absoluta transparència" i "no hi havia res a amagar". "Sens dubte, era més adequat fer-ho a la seu del ministeri que no pas en un reservat d'un restaurant o en un lloc similar", afegeix el comunicat.

Rodrigo Rato, exvicepresident del govern de José María Aznar, està imputat pel cas Bankia, les targetes 'black', frau fiscal i blanqueig de capitals.

L’oposició en ple va reclamar ahir explicacions a l’executiu espanyol. El PSOE va registrar una petició al Congrés perquè el ministre de l’Interior interrompi les seves vacances i comparegui urgentment aquest agost a la comissió permanent. Tant IU com UPyD van decidir anar més enllà i reclamar directament la dimissió de Fernández Díaz. Del que no dubta cap dels grups parlamentaris de l’oposició és que Rajoy devia conèixer l’existència d’aquesta trobada i també el seu contingut.

El cas deixa en una situació compromesa el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, davant les sospites que la cita va servir per emparaular l’estratègia de cara al procés judicial contra l’expresident de Bankia.

stats