Política 25/08/2019

Rajoy reapareix per receptar "prudència i paciència"

L'expresident espanyol participa com a pregoner en la festa de la verema de Leiro (Ourense)

Ara
3 min
Rajoy reapareix per receptar "prudència i paciència"

BarcelonaL'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha reaparegut públicament aquest diumenge a festa de la verema de Leiro (Ourense), on ha desitjat "per a tots" les virtuts de "la prudència i la paciència de qui sap cuidar i esperar la collita". Una recepta per afrontar la situació política espanyola i l'estat del PP. Rajoy s'ha encarregat del pregó de la festa mostrant-se agraït: "És un immens honor". Ironitzant sobre la seva trajectòria política, en la qual ha ocupat molts càrrecs, l'expresident del govern espanyol ha destacat que "en molt poques ocasions" ha hagut d'"actuar com a pregoner".

En un discurs recollit per Europa Press, Mariano Rajoy ha assenyalat que per ser pregoner "la distància a les tribunes polítiques i parlamentàries" és la "millor condició", fonamentalment "en el moment que vivim avui a Espanya".

Tanmateix, Rajoy ha centrat el seu discurs en Galícia i el significat que té per a ell. Els seus "millors records i referències" són en aquesta comunitat, ha manifestat. "Les millors paraules del diccionari, molt del que viscut i he après l'hi dec a aquesta terra", ha afegit. L'expresident del govern espanyol, acompanyat del cap de l'executiu i líder del PP en aquesta autonomia, Alberto Núñez Feijóo, ha asseverat que se sent gallec per "sobre de tot". "Em sento més orgullós d'això que de gairebé qualsevol cosa".

Ha fet esment als primers tres anys de la seva vida passats a O Carballiño (Ourense) i ha dit que "mai va viure millor". "Ningú es ficava amb mi i jo tampoc amb ningú. Estava en un altre moment de la meva vida", ha reflexionat, al·ludint així a l'exposició pública que ha implicat la seva carrera política.

Sense perdre el fil del que el va portar fins a Leiro, ha fet homenatge al vi d'O Ribeiro al dir que sempre va saber veure "l'esforç incondicional de tots els paisans": "Saben que el fruit només arriba després de la collita".

Rajoy, després de deixar la presidència del govern espanyol arran de la moció de censura i el lideratge del PP, va tornar a la seva plaça de registrador de la propietat, retirat de la vida pública. Amb aquest canvi, primer va aterrar a Santa Pola (Alacant) i, poc després, li van concedir el trasllat a Madrid.

Feijóo descarta la fórmula de Casado per a Galícia

Per la seva banda, Feijóo, ja parlant obertament de política, ha dit que "a Galícia no cal el projecte Espanya Suma"de l'actual líder del PP, Pablo Casado, perquè "ja hi ha una fórmula que suma la immensa majoria dels gallecs, que és el Partit Popular". Ara bé, el president del govern autonòmic s'ha referit al projecte Espanya Suma per "frenar que l'esquerra de Sánchez, Podem i l'independentisme català". A més, li ha desitjat "èxit" per a un projecte que, des del seu punt de vista, "té tota la serietat".

Així mateix, Feijóo ha remarcat que no creu que Gènova [el PP estatal] "imposi res", al contrari. "Està oferint l'oportunitat de fer front a la inestabilitat política espanyola", ha dit, fent referència a la possibilitat d'unes quartes eleccions.

"El fet que un partit polític faci una proposta amb llum i taquígrafs abans d'unes eleccions per intentar una coalició preelectoral em sembla una cosa bastant més seriosa que aquest joc de trons que passa en aquest moment al nostre país entre Podem, el PSOE i els independentistes catalans i bascos", ha subratllat Feijóo. Així, ha defensat que, "en contra dels interessos generals", sembla que hi haurà nous comicis perquè Pedro Sánchez ho vol.

stats