Política 12/06/2013

Rajoy apressa els bancs a donar més finançament a qui se'l mereix

"Espero que qui ha de donar crèdit estigui a l'altura de les circumstàncies", va dir ahir

J.f.
1 min
Rajoy apressa  els bancs a donar més finançament a qui se'l mereix

Madrid.Mariano Rajoy acostuma a mostrar-se sempre molt prudent sobre la tasca dels bancs en la sortida de la crisi. Ahir es va desmarcar tímidament del seu guió habitual. En l'acte de presentació de la llei d'emprenedors, el president del govern espanyol va fer una petició directa a les entitats. "Espero que qui ha de donar crèdit estigui a l'altura de les circumstàncies", va afirmar, just després de criticar que els empresaris que fan els deures no rebin el finançament que es mereixen.

La frase arriba en plena ofensiva publicitària del FROB -el fons de rescat de la banca- i el ministeri d'Economia, que aposten per "reobrir l'aixeta del crèdit", i una setmana després que se sabés que el finançament va caure a l'abril un 4,8% per a les famílies i un 10,9% per a empreses. Des de molts sectors es demana que l'Estat potenciï el crèdit públic i ahir Rajoy no ho va descartar: "Espero que les línies de l'ICO [de 22.000 milions] s'esgotin, i, si cal, n'hi haurà més aquest any".

Durant el discurs, Rajoy va tornar a demanar als socis europeus i al BCE l'impuls de la unió bancària i la millora de la liquiditat de les pimes amb l'argument: "Perquè no tinguem mai més empreses que es financen a preus molt més elevats [que en altres països]". També va admetre que, tot i la millora, la "normalització dels mercats" encara queda "lluny".

stats