Política 20/06/2018

Rajoy, el dia que torna a ser registrador: "Són els militants del PP els que han de triar qui volen que sigui el seu líder"

L'expresident espanyol evita mullar-se sobre el seu successor per dirigir el partit quan ha sigut abordat pels mitjans a la porta de l'oficina on s'ha reincorporat, a Santa Pola

Ara
2 min
Rajoy, en arribar a l'oficina del registre de la propietat de Santa Pola, on s'ha reincorporat a la seva plaça un cop ha deixat de ser president del govern espanyol

MadridL'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha assegurat que no té res més a transmetre als candidats a succeir-lo en la presidència del Partit Popular que el que ja va expressar, ja que ara "han de ser els militants els que escullin democràticament el seu líder". "No he de transmetre res als candidats, llevat del que ja els vaig dir: que jo me n'anava però la vida continua i el PP és un gran partit". Rajoy ha fet aquestes declaracions a Santa Pola (Alacant), on a primera hora del matí ha acudit al seu lloc de treball, entre una gran expectació mediàtica, després reincorporar-se a la seva plaça de registrador de la propietat.

En arribar, l'expresident ha estat preguntat per la seva opinió sobre les candidatures que s'estan presentant per liderar el PP. "La meva posició també és coneguda, ho vaig dir al comitè. He convocat un congrés, jo me'n vaig i són els militants del PP els que han de triar democràticament qui volen que sigui el seu líder". "El que jo digui –ha continuat– és poc rellevant. No he de transmetre res als candidats, llevat del que ja els vaig dir, que jo me n'anava però la vida continua i el PP és un gran partit".

Sobre la seva incorporació a la feina, Rajoy ha comentat que estava convençut que ells creuen que és una notícia. "I per això són aquí vostès, però no tinc gaires més coses a dir de les que he dit en les últimes dates. Jo m'he retirat de la política, no hi ha gaire més a dir", ha insistit. Quan li han preguntat si estava nerviós per la seva tornada, ha contestat que no i ha recordat que ha treballat "moltes vegades" en la seva vida. "No estic nerviós però són molts anys fora i molts els que he dedicat a la vida política i, en fi, ara a la meva professió", ha sentenciat.

stats