Política 03/03/2019

El debat del REB torna aquest dimarts al Parlament amb la intervenció d'Armengol

La presidenta del Govern va sol·licitar la compareixença voluntària per analitzar aquest assumpte

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaEl debat sobre el Règim Especial de les Balears (REB) torna al Parlament aquest pròxim dimarts en ocasió de la compareixença voluntària que la presidenta del Govern, Francina Armengol, va sol·licitar fa uns dies per analitzar aquest assumpte.

El REB, aprovat dijous en el Congrés, en el darrer ple de la legislatura, serà el tema principal d'aquesta nova sessió plenària del Parlament, que està en la fase final de la legislatura abans de les eleccions autonòmiques de maig.

En el debat del Congrés, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, va afirmar que el nou REB suposa un "abans i després" per a les Balears i que els règims especials justifiquen mesures específiques com les bonificacions fiscals i al transport, la promoció d'energies renovables i una política estatal d'inversions.

Encara que el PP va votar-hi també a favor, el diputat José Vicente Marí va ser molt crític en la seva intervenció i va assegurar que el REB és el "súmmum dels decrets", perquè "solemnitza obvietats en vigor" que ja varen ser aprovades en el seu moment pel govern de Mariano Rajoy.

Una de les principals crítiques dels partits de l'oposició és que el REB no aprova cap ajuda fiscal per a les empreses de les Illes, encara que es preveu que el pròxim govern de l'Estat desenvolupi l'avantprojecte de llei aprovat per l'executiu de Pedro Sánchez.

Així, el president del PP balear, Biel Company, demanarà a la presidenta si considera que les Balears tenen una fiscalitat justa. Per part seva, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, plantejarà a Armengol "quines millores" de finançament han aconseguit les Illes en aquests nou mesos de mandat de Pedro Sánchez.

stats