Política 04/11/2018

El REB i l'apagada de Menorca protagonitzaran la pròxima setmana el debat al Parlament

Ciutadans i El Pi demanaran a Armengol que expliqui la situació de les negociacions amb Madrid sobre el règim especial

Ara Balears
2 min
Armengol respondrà a diverses questions sobre el REB.

PalmaLa polèmica entorn de la negociació del Règim Especial per a les Balears (REB) amb el govern central, els problemes de conservació del Museu de Mallorca, l'apagada de 56 hores a Menorca i la gestió de l'impost de circulació protagonitzaran el ple del Parlament del proper dimarts, segons informa Efe.

En el torn de preguntes de control al Govern, la presidenta, Francina Armengol, en rebrà dues de part de Ciutadans i el Pi en relació amb la negociació del REB.

La diputada de Ciutadans Olga Ballester preguntarà a Armengol quan aprovarà el REB el govern de Pedro Sánchez, una vegada arribat novembre, que és el mes que va esmentar la presidenta al recent debat de l'estat de la comunitat com la data en la qual hi hauria acord.

El portaveu del grup parlamentari Proposta per les Illes, el PI, Jaume Font, li demanarà que expliqui "de manera clara" l'estat actual de les negociacions del REB entre el Govern i el govern de l'Estat.

A més, la diputada del grup popular Marga Prohens preguntarà a la consellera d'Hisenda i Administracions, Catalina Cladera, si considera que la Conselleria actua amb transparència.

Apagada de Menorca

Un altre dels assumptes que acapararà l'atenció dels diputats serà l'apagada que ha deixat Menorca més de dos dies sense subministrament elèctric. Hi haurà fins a tres preguntes al Govern sobre les mesures que s'adoptaran per evitar que torni a repetir-se aquesta situació.

A més, la diputada d'El PI preguntarà al Govern si preveu més reunions com la del director general d'Esports amb empleats públics i en horari laboral per preparar els programes electorals dels partits que formen part de l'executiu.

Museu de Mallorca

El ple debatrà una proposició no de llei presentada pel grup parlamentari Podem sobre els problemes estructurals de funcionament i de conservació d'algunes peces danyades per la humitat al Museu de Mallorca.

Podem vol que el Govern dugui a terme una auditoria externa de la situació del Museu de Mallorca que n'analitzi la gestió dels darrers quinze anys, la conservació del fons, la política de recursos humans desenvolupada i les relacions laborals de la seva plantilla durant els últims anys.

La proposició no de llei planteja, a més, que la delegació de competències del museu del Govern al Consell de Mallorca es detingui fins que es disposi de l'auditoria. Podem demana també que s'actualitzi i que es modernitzi el model de gestió i concepció del Museu de Mallorca, que s'ampliïn els seus recursos humans i que se n'augmenti el pressupost.

El Parlament debatrà, a més, una proposició no de llei socialista per demanar al Govern central que modifiqui la normativa perquè els vehicles que circulen a les Balears, tributin a les illes, amb l'objectiu de corregir "la disfunció" amb els vehicles de lloguer, que paguen l'impost de circulació en municipis que no són de les Balears, on els resulta més econòmic, encara que després circulen per l'arxipèlag.

La gestió dels 859 habitatges buits inscrits per grans propietaris per a la seva oferta com a lloguer social, a més de la regulació del règim d'allotjament turístic del tot inclòs, també seran motiu de preguntes al ple.

stats