Política 26/02/2019

El REB i la marxa d'Antoni Camps del PP marquen el ple del Parlament

L'oposició torna a qualificar el règim especial d'electoralista i critica que no aporta res de nou

Maria Llull
2 min
La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera.

PalmaL'enfrontament pel REB i l'absència d'Antoni Camps després de l'anunci de la seva marxa a Vox han estat dos dels temes que han marcat el ple del Parlament d'aquest dimarts. "El PP està en xoc per la fuga de vots i diputats", ha dit la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, quan el diputat popular Juan Manuel Lafuente ha criticat que el REB del govern de Pedro Sánchez "no aporta res de nou". "Què farà vostè? Queda o marxa?", li ha demanat Cladera a Lafuente entre les rialles dels seus. La cadira d'Antoni Camps, que tenia prevista una pregunta que no s'ha formulat, ha estat ocupada pel diputat manacorí del PP, Rafel Nadal.

El diputat del PP, Rafel Nadal, assegut a la que fins aquest dimarts havia estat la cadira d'Antoni Camps.

Lafuente ha retret a la consellera que el Govern rebutjàs "un REB aprovat l'any 2015" i que renunciàs a "l'oportunitat de negociar-lo l'any 2018". "Ha estat una gran irresponsabilitat", ha dit Lafuente. "Aquest REB serveix per salvar la cara d'aquest Govern", ha afegit.

Per la seva part, Catalina Cladera ha afirmat que Pedro Sánchez "ha fet més en set mesos de govern" que Mariano Rajoy. "Vostès saben que el 2015 no hi havia cap REB aprovat, i que el maig de 2018 no hi havia cap acord", ha comentat la consellera. "No faci electoralisme, perquè amb la dreta trifàsica no hi hauria ni REB ni estatut d'autonomia".

Pericay parla de "mesura electoralista"

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, també ha demanat pel REB en el ple d'aquest dimarts i ha qualificat el nou règim especial de "mesura electoralista" i ha assegurat que el seu caràcter "no vinculant" generarà "molta frustració" entre els ciutadans.

"Ha tingut quatre anys i ha fracassat. i això que ha comptat amb la lleialtat de les forces polítiques, malgrat que no ha convocat la comissió de seguiment", ha explicat el portaveu de Ciutadans.

Per la seva part, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha trobat "agosarat" que Ciutadans critiqui el nou REB. "L'únic que han fet vostès pel REB és deixar-lo congelat a la Mesa del Congrés", ha sentenciat.

Company acusa Armengol de deixar de defensar la insularitat

"Ha comès un error estratègic i ha mort la filosofia de defensar la insularitat i els efectes negatius que té", li ha dit el president del PP, Biel Company, a la presidenta de l'executiu, Francina Armengol, durant la seva intervenció a la sessió de control al Govern en el ple del Parlament.

Per la seva part, Armengol ha fet referència als comentaris del líder popular sobre la possibilitat de no votar a favor del REB en la Comissió Permanent del Congrés. "La seva portaveu, Margalida Prohens, va defensar dijous passat que el PP donaria suport al REB. Supòs que el PP votarà a favor", ha assenyalat la presidenta.

stats