Política 23/05/2018

Queixes a JxCat per la "poca informació" que la direcció trasllada al grup

En la reunió, s'ha lamentat també la manca de paritat al Govern malgrat donar suport a la restitució

N. Orriols
2 min
La presentació de Junts per Catalunya, ahir a Bèlgica

BarcelonaLa reunió del grup parlamentari de Junts per Catalunya d'aquest dimecres ha estat marcada pel bloqueig del govern espanyol al nomenament dels consellers de la Generalitat i la reorganització del grup al Parlament un cop es formi l'executiu. Tanmateix, també hi hagut espai per valorar les últimes decisions que ha pres la direcció, amb la presència del president, Quim Torra, i l'expresident Carles Puigdemont a través de videoconferència.

En aquest punt, segons fonts coneixedores de la trobada, alguns diputats s'han queixat de la "poca informació" que la direcció trasllada al grup parlamentari i han reclamat més participació en les decisions. S'ha fet referència a la formació de govern i al repartiment de conselleries, a més del pacte a què es va arribar amb ERC per al repartiment dels departaments.

En concret, ha sigut la diputada Isabel Ferrer qui ha fet una intervenció de més de cinc minuts davant tots els membres del grup i els presidents Torra i Puigdemont. A banda de manifestar la "poca informació" que s'ha traslladat al grup en les últimes setmanes, la que va ser directora de Serveis d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament de Barcelona també ha lamentat la falta de paritat a l'executiu.

Algunes fonts consultades afegeixen que en privat els diputats comparteixen aquest malestar però que, per primer cop, aquest dimecres s'ha expressat en la reunió del grup parlamentari. Una opinió que desmenteixen altres diputats traient ferro a la intervenció de Ferrer i defensant que, precisament, és en les reunions del grup parlamentari on s'han d'expressar les crítiques.

Un altre consultat opina que Ferrer ha expressat una "opinió personal" que ha sigut ben rebuda pels altres diputats, ja que li han agraït la "sinceritat". Una d'elles ha sigut la diputada per Tarragona Teresa Pallarès, que ha defensat la necessitat de participar també en les decisions del grup.

Per part de la direcció, segons fonts coneixedores, s'han entomat les crítiques i tant Torra com Puigdemont s'han mostrat partidaris de cuidar més la relació entre el grup i el futur Govern. També han justificat la manca de paritat per la necessitat de complir la promesa electoral de restituir els consellers presos i exiliats i la situació d'"excepcionalitat".

stats