Política 20/08/2019

"Que ningú compti amb mi per convertir l'1-O en un record melancòlic": el discurs de Torra a Prada de Conflent, en 10 frases

El president fa autocrítica en un discurs en què també crida l'independentisme a "arriscar"

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE)

BarcelonaDes de la confrontació amb l'Estat que proposava l'expresident Carles Puigdemont fins a la crida al món sobiranista d'"arriscar" per assolir la independència. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha obert aquest dimarts el curs polític amb una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), celebrada a Prada de Conflent. El discurs, en deu frases:

  1. "No hem sigut capaços d'avançar en el nostre objectiu quan la repressió ha colpejat més fort. Hem fet coses extraordinàries, esclar, però no hem avançat com caldria haver avançat". "No soc president per gestionar una autonomia. És per fer la República que jo vaig anar en una llista electoral el 21-D"Quim TorraPresident de la Generalitat
  2. "L'autonomisme, el conformisme, és una opció legítima, però no és la meva i sostinc que tampoc no és la de la majoria dels catalans. No soc president per gestionar una autonomia. És per fer la República que jo vaig anar a una llista electoral del 21-D".
  3. "Que ningú compti amb mi per convertir el Primer d'Octubre en un record melancòlic. Jo seré sempre al costat dels que viuen el Primer d'Octubre com el moment fundacional de la República Catalana".
  4. "Ens caldrà arriscar –i molt– si volem aconseguir que el nostre projecte independentista –és a dir, aquell programa de benestar, de progrés, d'igualtat d'oportunitats i de justícia social– arribi a bon port. I, per tant, cal estar disposats a arriscar. Molt".
  5. "No ens mentim ni ens enganyem més a nosaltres mateixos. Descartat un govern espanyol que ens consideri interlocutor per pactar un referèndum, tan sols ens queda la confrontació democràtica i pacífica en defensa de la llibertat, els drets civils i polítics i el dret d'autodeterminació". "Descartat un govern espanyol que ens consideri interlocutor per pactar un referèndum, tan sols ens queda la confrontació democràtica"Quim TorraPresident de la Generalitat
  6. "Ja no podem seguir aprovant al Parlament de Catalunya més resolucions sobre el dret d'autodeterminació dels catalans o qualsevol altre dret si els seus representants no som capaços d'aplicar aquestes resolucions per sobre de qualsevol llei injusta".
  7. "Ens cal una excel·lent coordinació política i cívica. Que entitats i partits vagin a la una en aquesta confrontació. A la independència hi arribarem plegats i si entenem que el camí és la ruptura democràtica. Una ruptura que sempre doni la veu a la ciutadania".
  8. "Cal que les famílies de l'independentisme ens posem d'acord per desbloquejar la situació, establir una agenda de ruptura democràtica i donar l'estabilitat al Govern i a la majoria parlamentària per poder encarar aquest tram. En aquest sentit, com demana la CUP, estem d'acord que cal tenir un pressupost que sigui el motor del canvi republicà". "L'estat espanyol ha de saber que amb aquesta sentència escriurà la seva condemna política en relació a Catalunya"Quim TorraPresident de la Generalitat
  9. "L'estat espanyol ha de saber que amb aquesta sentència escriurà la seva condemna política en relació a Catalunya".
  10. "La repressió té uns objectius: dividir, generar desconfiança i posar-te a la defensiva. [...] Parlem de tot el que calgui, però aturem la batalla entre independentistes".
stats