Política 24/02/2019

Quatre mesos després, es reprèn el judici del cas Over

S'havia suspès per malaltia d'una magistrada del tribunal de l'Audiència

Ara Balears
2 min
Rodríguez i Matas, aquest dilluns a l'inici del judici pel Cas Over.

PalmaEl judici del cas Over, pel qual estan acusats de corrupció l'expresident balear Jaume Matas i l'exconseller d'Interior José María Rodríguez, es reprendrà aquest dilluns després de quatre mesos suspès per la malaltia d'una magistrada del tribunal de l'Audiència.

Al costat de Matas, que ha reconegut els delictes de què l'acusen, i Rodríguez, que defensa la seva innocència, s'asseuran de nou a la banqueta el propietari de l'empresa de publicitat Over Màrqueting, Daniel Mercado; l'exsecretària general de la Conselleria d'Interior amb Rodíguez; María Luisa de Miguel, l'excap de premsa del Departament autonòmic de Salut Marisa Durán i l'exdirectora general de Tecnologia Encarnación Padilla, cunyada de Matas.

En la vista es jutgen juntes tres causes del cas Over en les quals figuren com a acusats Matas i Mercado, que presumptament es varen concertar per pagar a través de contractes públics fraudulents treballs electorals que Over Màrqueting havia fet sense cobrar o per sota del seu preu per al PP balear.

Aquestes adjudicacions, presumptament corruptes, es varen dur a terme a través de tres departaments del Govern: la Conselleria d'Interior, la Direcció General de Tecnologia i la Conselleria de Salut, per la qual cosa la resta d'acusats ho estan en virtut de les seves responsabilitats en aquests tres departaments.

Entre els testimonis citats a declarar de dilluns a dijous de la setmana que ve hi ha l'exconsellera de Salut, Aina Castillo, i Rodrigo de Santos.

Durant les primeres sessions del judici, a l'octubre, Jaume Matas, a presó pel cas Nóos, va admetre les acusacions de prevaricació, malversació i frau de la Fiscalia Anticorrupció i es va conformar amb penes de 2 anys i mig de presó substituïbles per una multa de 18.000 euros.

"He après que soc el culpable i soc responsable", va afirmar Matas en la seva declaració. "Jo reconec tots els fets absolutament i en soc el responsable perquè jo he estat encausat en moltes causes en els últims anys, crec que unes 20, i aquesta lliçó l'he apresa", va agregar.

Dels sis procediments, tres han aconseguit acords de conformitat amb les acusacions. A més de Matas, accepten haver delinquit l'empresari i propietari d'Over Màrqueting Daniel Mercado i l'exdirectora general de Tecnologia Encarnación Padilla, cunyada de Matas.

stats