Política 31/05/2019

PxE creu que el PSOE tenia “informació privilegiada” sobre els resultats electorals d'Eivissa

La formació reclama als socialistes que "aclareixin com varen poder obtenir aquesta informació"

1 min
Imatge d'algun dels votants de les Illes Balears aquest diumenge

Proposta per Eivissa (PxE) creu que el PSOE tenia “informació privilegiada” sobre els resultats electorals de les eleccions municipals del passat diumenge 26 de maig. Així ho ha assenyalat aquest dimarts en una nota la formació que ha quedat fora de l'Ajuntament d'Eivissa després que la confirmació de l'error en el recompte en l'aplicació del Ministeri de l'Interior deixàs PxE sense els dos regidors que se li atribuïen inicialment.

Segons assegura PxE, la secretària d'Organització de la Federació Socialista d'Eivissa, Patricia Abascal, va fer declaracions dimarts donant una informació que no podia tenir "de cap manera" sobre les meses electorals en les quals els socialistes havien detectat un recompte diferent de l'indicat pel Ministeri de l'Interior.

La coalició insularista creu que els socialistes eivissencs “sí que podien saber el nombre total de vots, però no en quines meses es produïa el desquadrament”. Per això, han demanat que s'“aclareixi com el PSOE va poder obtenir aquesta informació”, amb la finalitat de garantir la credibilitat del resultat electoral.

PxE també ha lamentat “el ridícul que ha fet el Ministeri de l'Interior després dels errors molt greus que s'han produït en el recompte electoral” i ha considerat que són “irregularitats més pròpies d'un país tercermundista que d'un país capdavanter a Europa”.

stats